Je to oficiální: Nic většího, než Avengers (respektive Marvel) není

Je to oficiální: Nic většího, než Avengers (respektive Marvel) není
Avengers | Marvel Studios
Nejlepší marvelovské filmy podle diváků. Kam vyšplhají Avengers: Infinity War?
Téma28. 4. 2018
Nejlepší marvelovské filmy podle diváků. Kam vyšplhají Avengers: Infinity War?
Všichni čekali první místo pro Avengers: Infinity War. Otázkou bylo jen to, jak vysoko se nová marvelovka nakonec vyšplhá. A skončila na úplném vrcholu. Ale úplném. Z amerických kin si za tři dny odnesla 257 milionů dolarů, což je rekord (předtím ho držela sedmá epizoda Star Wars Síla se probouzí s 247) a celosvětově má film 640, což je za tak krátkou dobu také rekord. Film si navíc připsal i nejúspěšnější dubnový otvírák (předtím vládlo Rychle a zběsile 7 s "pouhými" 147 miliony dolary). 
Studio Disney (nezapomínejme, že pod něj Marvel spadá) tak drží rekord pro měsíce únor, březen, duben, květen a prosinec. Schválně, kdy přidá další.
Kolik nový díl Avengers nakonec vydělá? To se v tuhle chvíli obtížně odhaduje. Jistá je miliarda, miliarda a půl by také neměla být problém (tolik zvládli první Avengers a jejich hype nebyl zdaleka takový). Ale dvě miliardy? Hodně bude záležet, jak moc budou diváci chtít vidět velkolepé skoro-finále znovu. Protože o tom podobně vysoké tržby jsou. Před lidmi z Marvelu je každopádně třeba smeknout. Vytyčili si před deseti lety vysoký cíl a přestože by tehdy na jejich úspěch vsadil málokdo, je z toho nejúspěšnější filmová série všech dob. A roste každou minutu (za dobu, co jsem psal tenhle článek, vydělalo studio nepochybně několik milionů... a teď nejspíš další... a další).
Nasazení Avengers samozřejmě vedlo k tomu, že žádné jiné studio neuvedilo jinou ambiciózní novinku. Byla by to sebevražda. A Infinity War je tak jediným nováčkem v TOP10. Můžete začít tipovat, kolik týdnů se snímek udrží v žebříčku na špici. Já bych se vsadil, že takový měsíc s přehledem zvládne.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Tom Holland
Chris Hemsworth