Našlápnutí Avengers: Infinity War přejeli konkurenci. Odnesly to Dvě nevěsty i přisprostlý učitel

Našlápnutí Avengers: Infinity War přejeli konkurenci. Odnesly to Dvě nevěsty i přisprostlý učitel
Avengers: Infinity War | Hot Buzz
5. HASTRMAN (země vzniku: Česká republika)
Hastrman: trailer | První veřejnoprávní
Do divácky nejnavštěvovanější pětice se dostaly hned dva tuzemské filmy, z nichž Hastrman doplaval na pátou příčku. Celovečerní hraný debut Ondřeje Havelky je v kinech druhý víkend, promítal se v 55 sálech a přišlo na něj 5.270 diváků. V pokladnách nechali 746 tisíc korun. Škoda, že se ani přes solidně zpracovaný marketing na film nevypravilo více diváků. Poměrně originální počin není tuzemskou událostí sezóny, zasloužil by si nicméně větší pozornost.

4. KAZIŠUCI (USA)
Kazišuci
Komediální žánr táhne (pokud si odmyslíme nevalnou návštěvnost všech víkendových počinů vyjma Avengers: Infinity War). Kazišuci na čtvrté příčce pojednávají o tom, jak rodiče za každou cenu brání svým dcerám v prvním sexu. Do 70 kin se na bláznivou komedii vypravilo 5.423 diváků, kteří za lístky zaplatili 800 tisíc korun.

3. FAKJŮ PANE UČITELI 3 (Německo)
Fakjů pane učiteli 3
Oblíbený a pořádně sprostý německý učitel se loučí se svými fanoušky. Třetí film série Fakjů pane učiteli je v tuzemských kinech téměř tři týdny. Tentokrát spadl zájem o celých 56 procent, ale i tak to stačilo na třetí příčku s návštěvností 9.617 diváků a tržbami 1,456 milionu korun. Za necelé tři týdny má snímek na kontě přes 105 tisíc diváků a 15 milionů korun.

2. DVĚ NEVĚSTY A JEDNA SVATBA (Česká republika)
Dvě nevěsty a jedna svatba
Druhý český snímek žebříčku Top 20 Unie filmových distributorů doputoval těsně pod vrchol. Anna Polívková opět v roli "zoufalky", která hledá toho pravého. Dvě nevěsty a jedna svatba měly k dispozici vysokých 126 kin, přišlo na ně 18.495 diváků a tržby činily 2,683 milionu korun. Stačilo to sice na "stříbro", ale náskok Avengers je impozantní.

1. AVENGERS: INFINITY WAR (USA)
Avengers: Infinity War
První velká bitva marvelovských hrdinů se záporákem Thanosem převálcovala kina po celém světě. Snímek Avengers: Infinity War byl rekordní v domovských USA, kde odstartoval za 250 milionů dolarů, díky čemuž přepsal historii prvních víkendů. Celosvětově má prozatím na kontě 630 mega při odhadovaném rozpočtu 300-400 milionů dolarů. V českých kinech snímek Avengers: Infinity War žádný rekord netrhl, o premiérovém víkendu na něj do 145 kin přišlo 216.053 diváků, kteří za lístky utratili 35,16 milionů korun. Jde pochopitelně o letošní nejlepší start v rámci premiérového víkendu.
Avengers: Infinity War
Avengers: Infinity War (2018)
Na celkovém žebříčku historických premiér patří Avengers "až" 7. příčka za Mimoni z roku 2015. Ve dvacítce nejlepších startů je kromě Infinity War už pouze jeden marvelovský snímek, loňský Thor: Ragnarok (2017) na 18. místě s návštěvností 154.450 diváků a tržbami 24,226 milionů korun. Klišoidní fráze opět sedne jak zadek na hrnec: Marvel to znovu dokázal.

Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.