Recenze #2: Avengers: Infinity War - zklame film zarytého fanouška série?

Recenze #2: Avengers: Infinity War - zklame film zarytého fanouška série?
Avengers: Infinity War | Marvel Studios
Robert Downey jr.
Robert Downey Jr. | če
Nebo spíše půlka vyvrcholení. To pravé finále nás všechny čeká až příští rok a osobně se dost těším. Avengers: Infinity War je obří blockbuster, který zakončuje jednu z největších filmových ér (nejen) moderního Hollywoodu, přičemž nová marvelovka poskytuje fanouškům přesně tu porci zábavy, jakou chtěli (a vlastně i vyžadovali).
Původně jsem měl v plánu rozsáhlou recenzi, která bude kritizovat všechno možné, jen abych nemusel dát plné hodnocení, ale popravdě nemám chuť se do toho pouštět. Není totiž proč. Jistě, film má své mouchy, například je v něm až moc postav a bratři Russovi by si zasloužili metál, že to ustáli celkem s přehledem. Ale proč být hnidopich. Film má památné hlášky, perfektního padoucha a naprosto zběsilé tempo (což je dáno hlavně již zmíněným množstvím postav a jejich rozdělení do skupin a akci na jiných místech).

Trailer:

Avengers: Infinity War
Může to vést k lehčí chaotičnosti, ale není problém se vždy zorientovat. Na nějaké představování postav logicky není čas, po rychlém nástupu se ihned věci dají do pohybu a už se nezastaví. A akce? Ta je opravdu precizně natočená, střih se mírní a hlavně je opravdu na co koukat.
Chris Pratt, Pom Klementieff, Zoe Saldana
Avengers: Infinity War | če
Proto, kdo chtěl a ještě do kina nevyrazil, ten ať to jde ihned napravit. Marvel se vytasil s největším trumfem, který měl v rukávu a zakončuje jednu epochu své dosavadní práce. Všechnu tuhle snahu ale kazí rozdělení na dvě části (vše kvůli penězům, samozřejmě), ale ani to nemůže přebít skutečnost, že jsem se nehorázně bavil. Je jen na vás, co si z Infinity War odnese a zda to pro vás bude obří porce zábavy nebo absolutně nepřehledná směs, která nedává smysl. Proto pro někoho může být negativem to, že by měl ideálně vidět (nebo minimálně znát) předchozí díly, jinak se ztratí.
Jako fanouška mě láká dát 100%, ale rozhodl jsem se nechat si otevřená vrátka pro druhou část, protože doufám, že i tam bude porce zábavy maximální. A přestože první část byla v rámci možností zakončená, s druhým dílem by mohla získat větší rozměr a vytvořit komplexní celek.
Hodnocení: 90%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE
PS: Pokud jste zažraný fanda, je pro vás IMAX povinností. Když už mega film, tak na největším plátně.
PPS: Po titulcích je nepřekvapivě ještě jedna scéna.