První dojmy: Detroit: Become Human - hra, kde se každé rozhodnutí počítá

První dojmy: Detroit: Become Human - hra, kde se každé rozhodnutí počítá
Detroit: Become Human | Quantic Dream
Příběh se odehrává v roce 2048 a po světě krom lidí a zvířat žijí i androidi, kteří vypadají jako lidé, ale mají jim pouze sloužit, pomáhat a nikdy neklást odpor. Vše se zkomplikuje, když začnou tyto pravidla porušovat…
Demo se Detroit: Become Human se zaměřilo sekvenci známou z trailerů, kde si hráč zahraje za postavu Connora - androida, který pracuje jako vyjednavač u policie. Je povolaný k případu, kde se domácí android vymkl kontrole, začal zabíjet lidi a nyní drží malou holčičku jako rukojmí.
Téma: Pokračování filmových hitů, které vznikly exkluzivně pro herní svět
Téma13. 1. 2019
Téma: Pokračování filmových hitů, které vznikly exkluzivně pro herní svět
Před samotným vyjednáváním se můžete ujmout i role detektiva a postupně nacházet stopy, pomocí kterých poté můžete analyzovat video zločinu, jeho příčinu a následek. Díky objeveným stopám se vám navíc zvyšuje šance na úspěch záchrany rukojmí. Hledání stop ale podstoupit nemusíte a můžete jít rovnou na vyjednávání. Během něj vedete rozhovor mezi Connorem a porouchaným androidem. Při rozhovorech máte čtyři možnosti, jak odpovědět a každá odpověď má za následek zvýšení či snížení úspěšnosti na záchranu.
A nyní se dostáváme k tomu nejlepšímu: díky těmto rozhodnutím se vám zpřístupní jeden z více způsobů, jak danou situaci dohrát a při zvolení vyšší obtížnosti lze zapříčinit i smrt hlavní postavy. Po dokončení mise se vám zobrazí tabulka, kde můžete vidět všechná svá rozhodnutí. Tím pádem si lze demo zahrát znovu od kontrolního bodu a dohrát ho jiným způsobem.
Dobrému dojmu pomáhají i dobře napsané dialogy, skvělá grafika a filmové postupy, jako jsou úhly kamery, osvětlení a střih. Hra se ale nesnaží filmům rovnat, bere si to nejlepší z nich a adaptuje to do nevídané herní podoby.
Detroit: Become Human má velkou šanci na to být jednou z nejpozoruhodnějších her roku. Díky promyšlenému způsobu rozhodování je prakticky nemožné, aby si každý hráč prošel hru stejně. Během plné hry budeme mít možnost hrát za tři postavy, jejichž příběhy by se měly navzájem prolnout a též by hra měla nabídnout silný příběh plný nečekaných zvratů.  
Pokud jste majiteli PlayStationu 4, můžete se pustit do stahování dema a zjistil, zda-li Detroitu bude pro vás. Podobnou hru tu každopádně zase dlouho mít nebudeme. Dojmy z demoverze jsou na silných 85%.
Detroit: Become Human
Detroit: Become Human