Recenze #2: Kazišuci - jak to dopadne, když vyděšení rodiče brání svým dcerám v prvním sexu?

Recenze #2: Kazišuci - jak to dopadne, když vyděšení rodiče brání svým dcerám v prvním sexu?
Kazišuci | CinemArt
Kazišuci (2018) jsou tradiční teen sex komedie inovovaná tím, že místo tradičních nadržených chlapců máme tři nadržená děvčata. A místo sexuálně objektivizovaných stereotypních děvčat ve vedlejších rolích máme sexuálně objektivizované stereotypní chlapce ve vedlejších rolích.
U tohoto podžánru je většinou hodnocení kvality hodně subjektivní. A subjektivně musím prohlásit, že zpočátku se mi Kazišuci docela líbili, ale postupem času nejenže to příjemné v nich nebylo rozvinuto, ale film naopak zcela ztratil nit vyprávění a zvrhl se v přehlídku náhodných nechutností (s proměnlivou mírou humoru), jako kdyby si tvůrci uvědomili "Ježišmarjá, už jsme za polovinou filmu a pořád si ještě nikdo nestříkal pivo hadicí do anusu!"

Kazišuci: Trailer

Kazišuci
Herci jsou docela fajn (mladí i staří) a leckterá scéna má hezký komediální timing. Scenáristé ale nedokázali vymyslet nic, co by připomínalo nějaký příběh. Takže celý film vyděšení rodiče hledají své dcery, dějí se jim hrozné věci a když je najdou, tak v zájmu happy endu najednou pochopí, že není dobré bránit jim v sexu - aniž by se nějak zásadně změnily výchozí předpoklady, na základě kterých udržovali rodiče názor, že by jejich dcery ještě sex mít neměly. Během většiny filmu se dcery i rodiče chovají víceméně náhodně a nekonzistentně, což je vysvětlováno tím, že rodiče jsou ve stresu a dcery opilé / zdrogované.
Kazišuci sice nejsou vyložený teror, ale nejsou zajímaví vůbec ničím, kromě toho mírně netradičního obsazení děvčat místo chlapců.
Hodnocení: 40%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE
P.S: Český název Kazišuci je víceméně doslovný překlad původního názvu, protože na amerických plakátech je před "Blockers" je ještě silueta kohouta...