God of War: Přichází nový král videoher?

God of War: Přichází nový král videoher?
God of War | SIE Santa Monica Studio
Nový díl měl pětiletý vývoj a konečně vyšel tento týden (stejně jako minulé díly) exkluzivně pro konzoli Sony. Výchozí pozici nemá vůbec lehkou - série God of War vždy dostávala velmi vysoké známky. Na první pohled jednoduchá brutální mlátička tak trochu ve stylu stařičkého Golden Axe, v jádru ale ohromně propracovaná záležitost, ve velkém stylu pracující s rozsáhlou řeckou mytologií. Příběh se točí okolo boha války Krata, jemuž jednoho dne došla trpělivost a šel si to s ostatními bohy na férovku vyříkat.
Nejnovější díl prostě nazvaný God of War (i když v rámci kánonu série ho můžeme označovat za čtyřku) je prvním vstupem Krata na PlayStation 4. A lépe už to nejspíš dopadnout nemohlo. Hra získává vysoké známky úplně všude a jde o nejlépe hodnocený díl série - na serveru Metacritic ohromných 95%, přičemž všech 96 kritiků hru velebí. I česká kritika je nadšená. V naší databázi zatím evidujeme 10 odborných recenzích, z nichž vychází 97%!
Nový díl série God of War je současně nejlépe hodnocenou exkluzivitou, jaká pro PlayStation 4 zatím vyšla. Čtyřka přitom mnohé (v rámci zajetých mechanismů série) mění a bylo otázkou, jak fanoušci a kritici novinky přijmou. Bál se toho přirozeně i režisér hry Corey Balrog, který se rozhodl zveřejnit svou autentickou reakci na první čtení recenzí. A je to doják!
Než se do hry pustíme v samostatné recenzi (chvíli nám to trvá, nový díl je podstatně delší než jeho předchůdci), nabízíme vám možnost užít si Krata zdarma. Společně s českou pobočkou PlayStationu, kterému tímto zároveň velice děkujeme, vám dáme jedinečnou příležitost vyhrát jednu z digitálních kopií God of War. Co budete muset udělat? Dokázat, že si to zasloužíte! :)
Připravili jsme pro vás kvíz (najdete ho níže), v němž musíte na základě obrázků uhodnout exkluzivity PlayStation 4. Soutěž poběží do 29. dubna a poté z 20 hráčů, kteří se v kvízu “Poznáte 10 exkluzivních titulů pro PlayStation 4” umístí nejvýše, náhodně vybereme tři, kteří od nás hru dostanou.
Poznáte 10 exkluzivních titulů pro PlayStation 4?