Čím si zkrátit čekání na finále Hry o trůny? Máme pro vás pět seriálových tipů

Čím si zkrátit čekání na finále Hry o trůny? Máme pro vás pět seriálových tipů
Legend of the Seeker | ABC Studios

Legend of the Seeker

jste-fanousky-zanru-fantasy-pak-by-vas-techto-pet-serialu-nemelo-minout-1
Legend of the Seeker | ABC Studios
Seriál inspirovaný knižní sérií The Sword of Truth od spisovatele Terryho Goodkina. Příběh vypráví o Richardu Cypherovi, mladém lesním průvodci z nevelkého městečka, který má podle proroctví povstat jako hrdina s pseudonymem „Hledač“, a následně porazit temného čaroděje jménem Darken Rahl (Craig Parker). Cesta k naplnění samotného proroctví však bude dlouhá, trnitá a samozřejmě nebezpečná. Proto bude Richard potřebovat spojence...
Jestli milujete draky a kouzla, tohle je pro vás jasná volba, protože toho má ze všech zde zmíněných seriálů Legend of the Seeker nejvíce. Kvalita produkce se s Hrou o trůny (2011) samozřejmě nedá srovnávat, ale pokud se vám rozproudí krev v žilách z velkých bitev a sršící magie, tohle je přesně pro vás.

Merlin

jste-fanousky-zanru-fantasy-pak-by-vas-techto-pet-serialu-nemelo-minout-3
Camelot | Starz Media
Merlina jakožto rádce a dvorního čaroděje krále Artuše zná snad každý, ovšem tento seriál si populární legendu krapet poupravil. Mladý Merlin (Colin Morgan) to nemá jednoduché, už mnoho let je na Kamelotu zakázáno praktikovat jakoukoliv formu magie, nicméně se jednoho dne od Velkého draka (John Hurt) dozví, že je předurčen chránit a vést Artuše, se kterým si zprvu příliš nesedne, ale po čase se z nich stanou dobří přátelé.
Seriál je jistou formou nenáročné fantasy jízdy, ale má s sobě i určité prvky dramatu, které je podobné tomu ve Hře o trůny. Mimochodem, pár herců ze Hry o trůny hraje i zde, například Charles Dance (Tywin Lannister), Liam Cunningham (Davos) a John Bradley (Sam).

Cizinka

jste-fanousky-zanru-fantasy-pak-by-vas-techto-pet-serialu-nemelo-minout-1
Legend of the Seeker | ABC Studios
Cizinka je seriál spíše historický, ale odráží se od fantastického námětu. Hlavní hrdinkou je Claire (Caitriona Balfe), která sloužila jako zdravotní sestra během druhé světové války. Nyní se se svým manželem vydává navštívit Skotsko, aby tam strávili společné líbánky. Následně je však přenesena zpět v čase do 18. století, kdy se rod Stuartovců opět snaží získat skotský trůn. Proti nim zbrojí místní skotské klany, ke kterým se Claire dostává, přičemž její historické znalosti zcela ovlivní dění kolem ní, jak k jejímu prospěchu, tak i k neprospěchu.
Příliš velkolepých bitev si zde neužijete, seriál hodně sází na emocionální složku, typickou pro drama žánr, ovšem práci odvádí více než dobrou.

Penny Dreadful

jste-fanousky-zanru-fantasy-pak-by-vas-techto-pet-serialu-nemelo-minout
Američtí bohové | Starz!
Hororově laděný seriál, ve kterém vystupují známe postavy z britské literatury a folklóru 19. století - například Dorian Gray, Van Helsing, hrabě Drákula, Viktor Frankenstein nebo doktor Jekyll. Věštkyně Vanessa Ives (Eva Green) představuje hrdinovi Ethanovi Chandlerovi hrůzostrašný skrytý svět viktoriánského Londýna, plný nestvůr a nebezpečí.
Přestože byl seriál zrušen, stejně je Penny Dreadful velice zábavnou a napínavou jízdou, na které si pošušňají především milovníci hororů a znalci britské literatury. A Eva Green je zde vyloženě nadpozemská.

Američtí bohové

jste-fanousky-zanru-fantasy-pak-by-vas-techto-pet-serialu-nemelo-minout
Američtí bohové | Starz!
Příběh vypráví o jedinci jménem Shadow Moon (Ricky Whittle), který se po svém propuštění z vězení setkává s tajemným cizincem jménem Mr. Wednesady (Ian McShane). Oba následně vstupují do světa soupeřících bohů: na jedné straně jsou „Staří bohové“ (The Queen of Sheba, Easter, Mr. Nancy) a na druhé „Noví bohové“ (Mr. World, Technical Boy, Media), kteří představují negativní fenomén moderní společnosti.
Po vizuální stránce je seriál opravdu úchvatný, což vám dokáže řadou velice působivých efektů. Nevede si však špatně ani po stránce narativní, díky čemuž má u diváků úspěch a nyní připravuje druhá série. Celý seriál je adaptací stejnojmenné knihy známého spisovatele Neila Gaimana.
Zaujal vás některý ze zmíněných seriálů?