Jet Li, Li Gong a Donnie Yen se stanou součástí Legendy o Mulan

Jet Li, Li Gong a Donnie Yen se stanou součástí Legendy o Mulan
Obávaný bojovník | Buena Vista International
Hlavní role Mulan se ujme Yifei Liu a podle nových informací ji doplní asijské hvězdy Jet Li, Donnie YenLi Gong. Legendární akční hvězda Jet Li by se měl ujmout role čínského císaře, Li Gong ztvární ústředního padoucha příběhu – mocnou čarodějnici a v roli Mulaniny sestry se představí Xana Tang. Donnie Yen by si měl naopak zahrát Mulanina učitele – velitele Tunga.
Podle postav to vypadá, že nepůjde o remake animovaného snímku z roku 1998, ve kterém Mulan zastoupí v mobilizaci proti útočícím Hunům zraněného otce a vydává se za muže. Při vojenském výcviku jí pomáhá rodinný strážce drak Mushu a i díky němu se z Mulan stane hrdinka celé Číny. Čarodějnice a sestra jsou v připravovaném filmu nové postavy, stejně tak velitel Tung. Je tedy jasné, že si filmaři slavnou čínskou legendu pro hranou verzi upravili a je tedy otázkou, zda se v něm vůbec objeví postavy Mushu, cvrčka pro štěstí nebo Mulanina láska kapitán Li Shang.
Scénáristy hrané Mulan jsou Rick Jaffa, Amanda Silver (oba série Planeta opic), Lauren Hynek a Elizabeth Martin. Režíruje Niki Caro (Úkryt v Zoo).
jet-li-li-gong-a-donnie-yen-se-stanou-soucasti-legendy-o-mulan
jet-li-li-gong-a-donnie-yen-se-stanou-soucasti-legendy-o-mulan-1