Atomic Blonde 2 je sice v přípravě, možná se ale do kin vůbec nepodívá

Atomic Blonde 2 je sice v přípravě, možná se ale do kin vůbec nepodívá
Atomic Blonde: Bez lítosti | Focus Features LLC.
Velmi dobře se zavedla hlavně v akčním žánru, kde se napřed nečekaně stala hlavní hvězdou Šíleného Maxe a poté vyrazila do kin pod vedením tvůrce Johna Wicka jako agentka Lorraine v Atomic Blonde: Bez lítosti. A jakkoli se její mise v Berlíně řádění Keanu Reevese nevyrovnala, nabídla dostatek zábavy, aby se fanoušci začali ptát po pokračování.
Nechápejte mě špatně - nikdo neříká, že je Atomic Blonde nějaký žánrový milník. Postrádá dějovou celistvost Wicka i lepší práci s postavami. Ale z akčního hlediska jde o lahůdku a scéna na schodech je přímo geniální!
Ale zpátky k pokračování: máme dobré zprávy. Přípravy dvojky již před časem potvrdila sama Theron. Zda si režii zopakuje David Leitch, to v tuhle chvíli netušíme (minimálně ale určitě u projektu zůstane jako producent). Po premiéře jedničky každopádně uvedl, že by v případě dvojky přenesl děj do devadesátek a znovu si vyhrál s nostalgií a soundtrackem, který patřil k výrazné složce prvního filmu. Vrátit by se měl původní scenárista Kurt Johnstad. Největším překvapením je, že se druhý díl možná vůbec nepodívá do kin. Na sérii si totiž brousí Netlix, který by si rád zajistil celý tvůrčí tým. Na jedné straně by mě sice mrzelo, že bych na další dobrodružství sexy agentky nemohl vyrazit do kina, ale nebudu lhát - ty domácí projekce mají také něco do sebe (minimálně člověka pořád někdo neruší popcornem a srkání koly).
První Atomic Blonde vyšla své tvůrce na skromných 30 milionů dolarů a celosvětově vydělala 95. V rámci čísel se tak uvedla ještě o něco lépe než John Wick, jehož první filmové dobrodružství vyneslo filmařům 88 milionů.
Charlize Theron
Sofia Boutella, Charlize Theron