Nechte mozky doma a jděte do kina. Tyhle filmy jsou tu od toho, aby vás "zničily"

Nechte mozky doma a jděte do kina. Tyhle filmy jsou tu od toho, aby vás "zničily"
Fakjů pane učiteli 3 (detail plakátu) | CinemArt
RAMPAGE: NIČITELÉ (režie: Brad Peyton)
Rampage: Ničitelé
Dwayne Johnson láká na další akční jízdu. Snímek Rampage: Ničitelé pojednává o vztahu zoologa a gorilího samce, který spolu s další zvířenou zmutuje a míří srovnat planetu se Zemí. Ničitelé byly volně inspirovány arkádovou hrou Rampage a když se oprostíte od toho, že je celý příběh totální úlet, čeká vás solidní výplachová zábava.
Tuzemští recenzenti prozatím dávají 75 procent. Další Johnsonův filmový hit na obzoru?

FAKJŮ PANE UČITELI 3 (režie: Bora Dagtekin)
Fakjů pane učiteli 3
A čeká nás jedno (smutné?) loučení. Fakjů pane učiteli 3 je dle tvůrcu posledním filmem veleúspěšné a dosti ujeté komediální série od našich německých sousedů. Opět se můžete těšit na učitele Zekiho (Elyas M’Barek), který tentokrát musí zachraňovat nejen vlastní studenty, ale též budoucnost Goethova gymnázia. Takže hurá do školních lavic a učit se a učit se! Zeki si to za svou snahu zaslouží.
Recenzenti prozatím "trojce" dávají 63 procent. Uvidíme, s jakou taškařicí tvůrci přijdou příště. Protože je zcela jasné, že poslední film to pro ně nebyl.

PEPA (režie: Ján Novák)
Pepa
Dva a půl měsíce po Dukátové skále (2018) přináší režisér Ján Novák komediální retro film Pepa s Michalem Suchánkem v hlavní roli. Pepa je úředník žijící se svou rodinou na okresním městě. Pepa je podpantoflák. pepa ví, že se něco musí změnit. Podaří se mu to? Po odpovědi pátrejte v kinech.
Od recenzentů si prozatím Pepa vysloužil známku 38 procent.

FOXTROT (režie: Samuel Maoz)
Foxtrot
Po trojici ulítlých, nic neřešících novinek nastupuje Foxtrot. Festivalový hit se věnuje izraelské armádě, mladému vojákovi střežícímu hranici a jedné bolestné události, která je zahalena tajemstvím. Více nebudeme prozrazovat. Pokud vás téma zaujalo, přehrajte si trailer a vyrazte do kina.
Recenzenti prozatím dávají Foxtrotu velmi solidních 78 procent.

MIAMI (režie: Zaida Bergroth)
Miami
Zajímavá roadmovie dvou nevlastních sester, které by nejradši byly na plážích Miami, přichází ze severu. Oddanost, nebezpečí, útěk a tanec. Nejen kolem toho se točí drama Zaida Bergrotha (Hodný syn) inspirované slavnou Thelmou a Louisou (1991).

DISTANT SKY - NICK CAVE & THE BAD SEEDS LIVE IN COPENHAGEN (režie: David Bernard)
Distant Sky - Nick Cave & The Bad Seeds Live in Copenhagen
Australský zpěvák, muzikant, scenárista a herec Nick Cave (Wind River, Za každou cenu, Cesta) požívá kultovního postavení. A s fanoušky se dokáže podělit též o své smutky, když před pár lety pohřbil vlastního syna, natočil o tom desku a loni vyrazil na emocemi nabité turné, jehož pražská část byla vskutku vtahující. Pokud jste koncert z jakéhokoliv důvodu minuli, případně si chcete náladu připomenout, máte ve vybraných kinech možnost. Distant Sky je záznamem dánského vystoupení z Kodaně. "Mistr" je zde nebývale sdílní a otevřený. Což překvapilo i pravověrné fanoušky.

Seznam všech dubnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.