Televizní Purpurové řeky lákají fanoušky série úderným trailerem a plakátem

Televizní Purpurové řeky lákají fanoušky série úderným trailerem a plakátem
Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy | 2004 Studio Canal
Pokud jde o Bessonovu produkci, v posledních letech vznikly seriálové verze Kurýra (dvě série), Taxi Brooklyn (jedna sezóna) a Takenhodin (momentálně se vysílá druhá série). Letos se k nim přidaly Purpurové řeky.
Filmové Purpurové řeky mají dva díly (z let 2000 a 2004), především pak jednička se dočkala vřelého přijetí a platila za velmi dobrou variaci na kultovní Sedmičku Davida Finchera. Nebýt extrémně překombinovaného finále, neměli by kritici moc proč remcat. Ostatně, snímek získal na Mezinárodním filmovém festivalu v San Sebastiánu prestižní Zlatou mušli za nejlepší film.
televizni-purpurove-reky-lakaji-fanousky-filmu-udernym-trailerem-a-plakatem
Purpurové řeky - seriál | Europacorp Television
I v seriálové verzi je hlavním hrdinou komisař Pierre Niémans, bohužel si roli nezopakoval Jean Reno. A to paradoxně přestože za jeho znovu obsazení autor předlohy velmi bojoval. Producentům nicméně přišlo, že už je Reno na roli příliš starý, takže se jeho boty pokusí vyplnit Olivier Marchal. Jak se mu to daří, to můžete posoudit z traileru, který láká na vydání na Blu-ray a DVD (seriál si již na některých zahraničních trzích odbyl svou televizní premiéru).
Purpurové řeky