Američané našli nové oblíbené místo, je tiché, ale se smrtící příchutí

Američané našli nové oblíbené místo, je tiché, ale se smrtící příchutí
Tiché místo | Paramount Network
Krasinski je divákům známý hlavně jako herec (seriál Kancl13 hodin: Tajní vojáci z Benghází), párkrát už ale ve své kariéře koketoval i s režií. A nikdy to nevyvolalo větší odezvu. Tentokrát se ale trefil do černého. Společně se svou skutečnou manželkou Emily Blunt si zahráli v novém hororu Tiché místo manžele, kteří žijí v dost nelichotivé budoucnosti, v níž platí "kdo je slyšet, dlouho nepřežije". Přestože seděl Krasinski najednou na mnoha židlích (vedle hlavní role a režie je podepsán i pod scénářem a produkcí), výsledek mu vyšel dokonale. Kritici jsou nadšení a tržby za první víkend ani nemohou být lepší: snímek otevřel za ohromných 50 milionů dolarů a to stál 17.
Nejlepší horory za posledních 10 let podle českých kritiků? Hned dva z letošního roku!
Téma3. 9. 2018
Nejlepší horory za posledních 10 let podle českých kritiků? Hned dva z letošního roku!
Abyste chápali, jak MOC DOBRÝ je to start. Horory obvykle otevírají za nějakých 30 milionů, a to včetně těch opravdu povedených. 50 mega je pro novou značku hotový zázrak, kterým se Krasinski automaticky katapultuje mezi (v rámci žánru) nejschopnější režiséry. Bude zajímavé sledovat, zda to dokáže zužitkovat. Každopádně nikdo nečekal, že se Ready Player One Stevena Spielberga ohřeje na prvním místě jen jeden víkend. Ne že by to studio muselo trápit. "Porno pro geeky" má už na kontě 391 milionů.
Slušně se na třetím místě uvedla i komedie Kazišuci. Scenáristka série Ladíme Kay Cannon už měla očividně psaní dost a tak přesedlala na režii. Přestože často podobné střídání nesvědčí, výborně ohlasy dokazují, že si Cannon s komediálním žánrem opravdu rozumí, ať už ho píše nebo točí. Start za 21 milionů není zázračný, ale film stejnou částku stál a dalších 10 už přiteklo z ostatních trhů. Megahit to nebude, studio ale něco vydělá.
Do TOP10 se dále prodralo již jen dobové drama Chappaquiddick (jde o název ostrova). Příběh podle skutečné události vypráví o nešťastné nehodě, kdy nejmladší bratr prezidenta Ted Kennedy sjel se svým automobilem při cestě z večírku do moře. Při indicentu přišla o život jeho spolupracovnice, členka volebního štábu Mary Jo Kopechneová. Snímek si vysloužil velmi dobré ohlasy a startuje na sedmém místě za 6.2 milionů dolarů.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Leslie Mann, John Cena, Ike Barinholtz
Emily Blunt