Konec se blíží. Co všechno víme o finální sérii Hry o trůny?

Konec se blíží. Co všechno víme o finální sérii Hry o trůny?
Hra o trůny | HBO
Nebudeme se zde však zabývat nějakou širší rekapitulací, stejně tak nebudeme rozebírat určité teorie a fanouškovské vize o tom, jak by celý děj mohl skončit. Článek zmiňuje pevná fakta, která jsou momentálně k dostání.

POZOR! Článek obsahuje spoilery!

Kdo se o to stará?
Tvůrci seriálu David Benioff a D. B. Weiss se opět starají jak o scénář, tak o samotnou režii, budou však mít opět ještě menší výpomoc. Bryan Cogman, který napsal několik epizod z předchozích sérií (tedy kromě sedmé), se vrací a na celkovém scénáři se bude taktéž podílet. Stejně tak do role režiséra usedne i David Nutter a Miguel Sapochnik. Oba si už několik epizod zrežírovali a prokázali se jako zkušení pardálové. David Nutter stojí za režií zásadní deváté epizody z třetí série - Deště Kastameru (každý správný fanoušek moc dobře ví, co za hrůzu se v ní stane) -, plus zrežíroval několik dílů populárního seriálu Akta X (1993). Miguel Sapochnik je zase zodpovědný za režii nadupaného devátého dílu šesté série – Bitva bastardů, přičemž si střihl režii i v jednom díle Temného případu (2014). Tak snad máme záruku kvality jistou.
Hra o trůny
Hra o trůny | HBO
Kdo se (ne)vrátí?
Vrátit by se oficiálně měly všechny zásadnější postavy, které ještě nedohonila zubatá. Až na Indiru Varmu, která ztvárnila krásnou Ellarii Sand, která se v seriálu dost pravděpodobně neobjeví. Je to vcelku logické; když jsme ji viděli naposledy, byla v žaláři spoutaná řetězy. Její fanoušci se tudíž budou muset smířit s faktem, že jsme ji v sedmé sérii už viděli naposledy. To samé asi bohužel platí i pro postavy Edmura Tullyho a Meery Reed, neboť jejich představitelé dosud ještě neobdrželi pozvánku na natáčení, takže bychom měli být připraveni se rozloučit i s nimi.
Dočkáme se taktéž i několika nových postav. Jmenovitě třeba Harryho Stricklanda, velitele Zlaté společnosti, skupiny elitních žoldáků, kterou na konci sedmé série najala do svých služeb Cersei. Další jména nových postav jsou Fergus, Willa a Sarra, ale zatím o nich není nic známo.
Kit Harington
Hra o trůny
Co se bude dít?
Tvůrci fanoušky upozornili, že se bude jednat o dost velkou akční jízdu, ve které nevyhnutelně přijdeme o několik větších postav, které budou padat jedna po druhé. Podle tvůrců prý taktéž vyvstane problém mezi Jonem a Daenerys, kteří se na konci poslední série poměrně dost intimně sblížili, ovšem ani jeden zatím neví, že jsou vlastně příbuzní, respektive se jedná o tetu a synovce. Tento aspekt má údajně některé věci v příběhu zkomplikovat. Jak to celé skončí je samozřejmě tajemstvím, nicméně tvůrci chystají natočit i několik „falešných“ konců, to v případě, kdyby se na místo natáčení dostali nějací špiclové, co by chtěli konec nějakým způsobem zaznamenat a poté vypustit na internet. Poslední série bude mít údajně pouze šest epizod, nicméně budou prý pravděpodobně stejně dlouhé, jako standardní celovečerák.
Nikolaj Coster-Waldau, Gwendoline Christie
Hra o trůny
Doufejme také, že svým odložením o rok si seriál nezadělal na malér, kdy dvojnásobné čekání způsobí ze strany fanoušků dvojnásobná očekávání, která by se mohla zvrtnout v hořké zklamání, což by reputaci seriálu, vzhledem k tomu, že ještě k tomu končí, rozhodně neprospělo.
Jaká je vaše vize samotného konce? A kdo nakonec usedne na Železný trůn?