Recenze #2: Gringo: Zelená pilule - druhý, podstatně střízlivější pohled

Recenze #2: Gringo: Zelená pilule - druhý, podstatně střízlivější pohled
Gringo: Zelená pilule | STX Entertainment
Sharlto Copley, David Oyelowo
Gringo: Zelená pilule
Současně jeho šéfa napadne, že by uneseného Harolda mohl nechat zabít a tím přijít k penězům (za životní pojistku), takže na něj pošle zabijáka (Sharlto Copley). Tedy, nejdřív ho tam pošle, aby zabil Haroldovy únosce... Současně několik jiných lidí napadne, že by mohli přijít k penězům tím, že podvedou některé jiné lidi. A všechno se to točí kolem kanabisových tablet, které Richard chce (legálně) vyrábět v Mexiku. A kolem zdejšího drogového barona, který je taky chce (ilegálně). A kolem Amandy Seyfriedové, která do Mexika náhodou jede, aby tam dělala něco úplně jiného, a náhodou se setká s Haroldem v hotelu. A kolem Charlize Theronové, která souloží s Richardem, a jede s ním taky do Mexika, aby... něco....

Trailer:

Gringo: Zelená pilule
Tento film od Amazon Studios se snaží být "šílenou sprostou komedií" ve stylu Šéfů na zabití nebo Millerových na tripu. Ale selhává téměř ve všech ohledech.
Je v něm spousta postav, které na sebe navzájem dělají složité podrazy a shodou bizarních náhod se různě potkávají, protože scenáristé nedokázali vymyslet logický důvod těch setkání. Většina těch podrazů vůbec nedává smysl, neboť spousta svědků ví, že ve skutečnosti to bylo jinak, a podraz by neměl dlouhého trvání.
Sharlto Copley, David Oyelowo
Gringo: Zelená pilule
I když ve filmu hrají i relativně slavní a zkušení herci, nemají s čím pracovat a musejí se uchylovat k tomu, že hodně koulí očima a mluví "legračně domorodě africky" (Oyelowo). Dost to připomíná ty nejblbější české komedie.
Kromě toho byl film dost laciný a ty akční záběry, které vidíte v traileru, jsou víceméně jediné v celém filmu. Režisérem byl Nash Edgerton (Joelův bratr), který byl dosud znám především jako kaskadér a celovečerní režie mu opravdu nejde.
Hodnocení: 30%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE
P.S: Spoluautorem scénáře je jistý Matthew Stone, ale není to tento Matthew Stone.