Když mrazivý Terror nedá Ridleymu Scottovi spát. Je zaděláno na seriálovou událost roku?

Když mrazivý Terror nedá Ridleymu Scottovi spát. Je zaděláno na seriálovou událost roku?
The Terror | AMC
The Terror
The Terror | AMC
Historický a notně děsivý The Terror vznikl v produkci Ridleyho Scotta (Vetřelec, Marťan, Blade Runner 2049), 10 hodinových dílů kormidloval Edward Berger a v hlavních rolích se s mrazem, hladem, posádkou a děsy poprali mimi jiné Ciarán Hinds a Jared Harris.
Osudy polární expedice ve službách Britského královského námořnictva vás přenesou do poloviny 19. století na legendární cestu dvou sesterských lodí - Erebus a Terror. Během objevování dosud neprobádané severozápadní trasy uvíznou posádky obou plavidel uprostřed ledové pustiny, zásoby potravin se tenčí, lidé jsou postiženi kurdějemi a o slovo se přihlásí neviditelný nepřítel z ledových hlubin.

The Terror: Trailer

The Terror
Příběh, který se skutečně stal, inspiroval producenta a režiséra Ridleyho Scotta, který pro AMC nechal natočit desetidílnou sérii, při jejímž sledování vás bude pořádně mrazit. Dodejme, že jednu ze ztracených lodí se podařilo nalézt až po dlouhých 166 letech, v roce 2014. Plavidlo Terror bylo objeveno v den začátku natáčení stejnojmenného seriálu, což ale neznamenalo pro štáb nic smolného, ba naopak. První recenze hovoří o jedinečném diváckém zážitku a na webu Rotten TomatoesThe Terror prozatím 91 procent kladných recenzí.
Terror uchvátil i samotného Ridleyho Scotta, který po vzoru zapálených seriálových diváků "dal" hned několik dílů na jeden zátah. Vy jej na stanici AMC naladíte každý čtvrtek od 22:00.
Ridley Scott
Jste seriáloví fanatici? Zaujal vás Terror? A chtěli byste se dozvědět více? Máte možnost. Ve spolupráci s televizí AMC pořádáme soutěž, v níž dva z vás mohou vyhrát balíčky tématických cen - knižní předlohu, dalekohled a hrnek s motivem seriálu.
Nejlepší kriminální seriály za posledních 10 let
Co musíte udělat pro to, abyste měli šanci na výhru dosáhnou? Zkuste naši novou redakční hru a získejte v ní na první pokus co nejvíce bodů. Z 20 nejúspěšnějších vylosujeme 2 výherce. Bodování soutěže uzavřeme ve středu 11. dubna ve 12:00.
kdyz-mrazivy-terror-neda-ridleymu-scottovi-spat-je-zadelano-na-serialovou-udalost-roku
Ceny do soutěže věnovala společnost AMC. | AMC