Sea of Thieves: Hra pro milovníky Pirátů z Karibiku? Spíše trest pro suchozemské krysy...

Sea of Thieves: Hra pro milovníky Pirátů z Karibiku? Spíše trest pro suchozemské krysy...
Sea of Thieves | Microsoft Studios
Sea of Thieves má bezpochyby obrovský potenciál. Ostatně, kdo by nechtěl naskočit na pirátskou loď a vyrazit na nějakou tu dobrodružnou výpravu za pokladem. Už během betatestů ale byly patrné určité rezervy, kdy se nabízený svět zdál poměrně prázdný a pokud jste hráli sami (zábava tu úměrně rostla s počtem živých spoluhráčů), rychle se dostavil stereotyp.
Sea of Thieves
Nyní je hra konečně venku a vývojáři rozhodně ještě mají na čem pracovat. Titul provází řada technických problémů a jakkoli umí být základ zábavný, stále platí, že toho hra nabízí spíše méně než více (pokud jde o náplň úkolů) a to, co má, se začne nezdravě brzy opakovat. Nemluvě o kritizovaném soubojovém systému a řadě nešťastných designových rozhodnutí. Je ale třeba současně dodat, že hru provázel od ohlášení velký hype, takže až se vody uklidní (a vývojáři ledacos odladí), možná už té kritiky nebude tolik.
Ostatně, průměrná známka v odborných recenzích na Metacritic je slušných 69%. U hráčů je to výrazně horší - Xbox verze 5.3 bodů z 10 a PC verze mizerných 4.2 z 10. Pokud jde o české recenze, tam hra drží 64%
Yo-ho-ho! Zvedáme kotvy a jde se rabovat! Sea of Thieves slibuje zábavnou a propracovanou "hru" na piráty, kde si spolu s kamarády složíte svoji posádku a v on-line bitvách se postavíte na moři i na souši konkurenčním posádkám. Hrát proti sobě mohou hráčí na Xbox One a Windows 10.
Sea of Thieves
Sea of Thieves