Nechvalně známý maniak na dně jezera? Hororový dárek od filmového fanouška

Nechvalně známý maniak na dně jezera? Hororový dárek od filmového fanouška
Pátek třináctého | Paramount Network
Místní jezero poblíž města Crosby je oblíbeným místem pro potápěče, proto se pár z nich rozhodlo prozkoumat jeho tajemné hlubiny, přičemž na samotném dně objevili hrůznou napodobeninu strašlivého Jasona, hlavního maskota slavné série vyvražďovaček Pátek třináctého. Jedná se o sochu od umělce Curtise Lahra, který je údajně obrovským fanouškem slavné hororové série. Proto na její počest vytvořil parádní napodobeninu jejího ikonického padoucha, kterou poté nechal potopit téměř třicet sedm metrů pod hladinu jezera.
Ovšem právě takové umístění nemusí být zcela náhodné, protože ve filmu Pátek třináctého 6: Jason žije skončí na konci zabiják Jason právě na dně jezera v řetězech, nicméně stále ještě naživu. Což nás přivádí i k detailu, že pokud seberete odvahu a k soše se více přiblížíte, opravdu uvidíte dokořán otevřené oči. Socha už tam je nějakou dobu, takže začíná už dost chátrat a nabrala i nějaké ty řasy, ovšem vzhledem k tomu, že se jedná o Jasona, musíme říct, že ji to na oné hrůznosti jen přidává. Posuďte sami.
Ovšem pokud chcete nějakou lépe přístupnou hororovou atrakci, můžete ozkoušet bar ve Švýcarsku jménem Giger Bar, jenž se nachází v městečku Gruyéres. Bar byl zbudován do podoby bio-mechanických mimozemských lodí z kultovního Vetřelce. Pokud překonáte nervozitu z faktu, že na vás každou chvilku může vyskočit a oplodnit vás odporný ,,facehugger“, nebo že vás napíchne na ocas samotný xenomorph, vypadá to jako moc fajn místo.