Digitální králíček Petr nahlodal robotí monstra z Pacific Rimu!

Digitální králíček Petr nahlodal robotí monstra z Pacific Rimu!
Králíček Petr | če
5. RUDÁ VOLAVKA (země vzniku: USA)
Rudá volavka: trailer | 20th Century Fox
Téměř měsíc se mezi pěticí nejúspěšnějších drží špionážní thriller s Jennifer Lawrence v roli luxusní kurtizány/agentky. Žádané herečce se dokonce podařilo odsunout na šestou příčku marvelovského Black Panthera (2018), který žebříčku v minulosti kraloval. "Volavka" se stejně jako minule drží páté příčky, když na film do 40 kin přišlo 9.614 diváků. Tržby činily 1,529 milionu korun a výsledná suma za necelý měsíc dělá 12 milionů korun.

4. TOMB RAIDER (USA)
Tomb Raider
O ženy-hrdinky je mezi diváky zájem. Dokládá to Alicia Vikander v roli Tomb Raidera na čtvrté příčce. Snímek je v tuzemských kinech druhý víkend, v rámci 54 sálů na něj přišlo 13.926 diváků, kteří v pokladnách nechali 2,222 milionu korun. Oproti premiérovému víkendu se jedná o 54 procentní propad. Celosvětově má nová adaptace videoherního hitu na kontě 211 milionů dolarů. Snímek tvůrce vyšel na 94.

3. TÁTOVA VOLHA (Česká republika)
Tátova volha
A ženská síla do třetice. Tentokrát v případě Tátovy volhy z tuzemských kinematografických končin a pod taktovkou režiséra Jiřího Vejdělka. Eliška Balzerová, Tatiana Vilhelmová a spol. zařadily "trojku", když na jejich roadmovie vyrazilo do 83 kin 25.760 diváků, kteří za vstupenky utratili téměř 4 miliony korun. Snímek má od premiéry na kontě 29 milionů korun a téměř 198 tisíc platících. Za necelé tři týdny solidní čísla.

2. KRÁLÍČEK PETR (Velká Británie, Austrálie, USA)
Králíček Petr
Moc nescházelo a stal se digitální "ušák" králem víkendové návštěvnosti i tržeb. Koprodukční Králíček Petr, který se snaží uhájit domov pro sebe a své zvířecí kamarády, o premiérovém víkendu ovládl návštěvnost tuzemských kin. Jenže v rámci tržeb se musel spokojit s druhou příčkou. K dispozici měl 129 kin, do kterých přišlo 45.242 diváků. Tržby činily 6,189 milionů korun. V rámci návštěvnosti "Petr" s přehledem vyhrál, na finance mu k prvenstí necelý milion korun scházel. Snímek s rozpočtem 50 milionů dolarů si prozatím z celého světa přináší solidních 183 mega. Navazuje tak na úspěch a popularitu Paddingtona. Zkrátka sympaťák.

1. PACIFIC RIM: POVSTÁNÍ (USA)
Pacific Rim: Povstání
Tak tohle bylo s odřenýma robotíma prstama. Pacific Rim: Povstání se dostal na vrchol, ale jak už jsme si popsali o pár řádků výše, bylo to o pomyslné králiččí ucho. Pokračování téhle robotí dystopie se promítalo ve 136 kinech, přišlo na něj 44.731 diváků, kteří v pokladnách nechali 7 milionů korun. Můžeme porovnávat s prvním dílem, který šel do kin téměř před 5 lety a o premiérovém víkendu měl následující statistiky: 3.7 milionu korun na tržbách a 23 tisíc fanoušků. Reklamní masáž tentokrát zafungovala o dost účinněji. Celosvětově má "Pacific Rim 2" prozatím na kontě přesně tolik, kolik stál, tedy 150 milionů dolarů.
Planeta Česko
Planeta Česko | Ondřej Prosický
Jak si vedly další premiérové filmy? Sedmou příčku obsadil tuzemský dokumentární film o přírodě Planeta Česko (2018). Zajímavě pojatý celovečerák se promítal v 56 kinech, přišlo na něj 8.109 diváků, kteří v pokladnách nechali 1 milion korun. Na úspěch Aldabry se nejspíš navázat nepodaří, prvenstí v rámci celovečerního filmu, který pojednává ryze o české přírodě, ale režiséru Mariánu Polákovi nikdo neodpáře.
Hvězdně obsazený snímek pojednávající o legendě Máří Magdaléně (2018) skončil osmý. Film měl k dispozici 68 kin, přišlo na něj 4.568 diváků, kteří za vstupenky utratili 630 tisíc korun. Z dalších čtvrtečních premiér se mezi divácky nejnavštěvovanější dvacítku titulů dostala už pouze atmosférická gay romance Dej mi své jméno (15. místo, 1.581 diváků, 219 tisíc korun). Zajímavé dokumentární filmy tuzemských tvůrců Nic jako dřív (2017) ani Švéd v žigulíku (2017) se do nejlepší "dvacítky" nedostaly.

Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.