Jak to Steven Spielberg a Peter Jackson vidí s druhým Tintinem?

Jak to Steven Spielberg a Peter Jackson vidí s druhým Tintinem?
Tintinova dobrodružství | Paramount Network
Recenze: Tintinova dobrodružství
Recenze20. 10. 2011
Recenze: Tintinova dobrodružství
V plánu byla celá trilogie, snímek měl ale v Americe mnohem menší ohlas, než by si zasloužil - z tamních kin si odnesl pouhých 77 milionů dolarů, přičemž rozpočet byl takřka dvojnásobný. Tohle američtí producenti nikdy nevidí rádi. Z celého světa si ale film odnesl 373 milionů a to už se ignorovat úplně nedá. Dvakrát tolik, když vám na podobném projektu s nadšením spolupracují Steven Spielberg (režie) a Peter Jackson (produkce).
Navíc se možná projekt nezdržel jen kvůli slabším americkým tržbám. Původní dohoda byla taková, že zatímco první díl zrežíruje Spielberg, druhý si vezme na starost režijně Jackson. A ten neměl na Tintina v posledních letech čas. Napřed se "zabil" Hobití trilogií a poté poměrně dlouhou dobu pracoval coby scenárista a producent na Smrtelných strojích. Nyní už by měl mít v kalendáři volno, Spielberga zkraje roku potvrdil, že brzy odstartují práce na scénáři a Jackson ho nyní doplnil, že snad natáčení odstartuje do dvou let. Což je pořád běh na docela dlouhou trať, ale tihle dva mají tendence oblíbené projekty dotahovat do konce.
Podle starších zpráv by měl druhý film vycházet hned ze dvou komiksů a to Chrám slunce a Sedm křišťálových koulí. V Chrámu slunce Tintin hledá uneseného profesora Hluchavku v Peru, v Sedmi křišťálových koulích expedice objeví v Andách hrobku inckého kněze, členové výpravy postupně upadají do kómatu a Tintin se snaží zjistit, co se to vlastně děje.
Tintinova dobrodružství
Tintinova dobrodružství