Nejlepší seriály se stěhují do Brna! Co upekli autoři Okresního přeboru?

Nejlepší seriály se stěhují do Brna! Co upekli autoři Okresního přeboru?
Okresní přebor (2009) | TV Nova
Brno městem seriálů. Zahájit chce s neumlčitelným Larsem von Trierem!
Festivaly a ceny28. 6. 2017
Brno městem seriálů. Zahájit chce s neumlčitelným Larsem von Trierem!
Deklarovaným záměrem festivalu Serial Killer je přiblížit současnost a nahlédnout do budoucnosti televizní a internetové seriálové produkce, přilákat a zaujmout diváky, propojit tvůrce a producenty a především nabízet to nejkvalitnější, co lze v daném formátu najít. Letošní program je koncipován s důrazem na partnerskou zemi pilotního ročníku – Dánsko, uvede například legendární seriál Království proslulého Larse von Triera, který v 90. letech předznamenal éru „quality TV“. Součástí soutěžní sekce budou nejlepší tituly z regionu střední a východní Evropy, mezi členy mezinárodní poroty zasedne několik pronikavých osobností, včetně držitelů Oscara.
Serial Killer se uskuteční od 2. do 5. května v centru Brna a v těchto dnech organizátoři rozjíždějí crowdfundingovou kampaň na portálu Hithit. „Přispějte nám, ať můžeme pozvat oblíbené seriálové hvězdy a uspořádat v Brně zabijáckou party!“ vzkazuje tým.
Jan Prušinovský
Jan Prušinovský | BontonFilm
Program zatím zveřejněn nebyl, zcela jistě se ale můžete těšit na nový počin tvůrčího dua Jan Prušinovský, Petr Kolečko (Okresní přebor, Čtvrtá hvězda, Trpaslík). Jejich Most (2018) se natáčí od srpna 2017, odehrává se ve stejnojmenném severočeském městě a točit se bude kolem "bílých, černých, hloupých, chytrých, Čechů, Němců, mužů, žen, heterosexuálů, transsexuálů, Mostečáku, Litvíňáků..." Tvůrci si však z místních jen neutahují, ale mluví o bolavých věcech jako je strach z odlišného a dalších aktuálních tématech. Na Serial Killerovi představí Prušinovský a spol. první dva dílny šestidílné série, která vznikla pro Českou televizi.
serial-jak-brno-autori-okresniho-preboru-predstavi-svou-novinku-exkluzivne-na-festivalu-v-moravske-metropoli-1
| Serial Killer
Autorem festivalového designu je nositel mezinárodní European Design Awards, grafik Martin T. Pecina. V rámci Serial Killer bude v lobby brněnského hotelu Grandezza zařízen designový prostor Grandcanapé v režii magazínu Soffa, ve kterém se budou potkávat hlavní hvězdy festivalu, novináři a další významní hosté a kde bude hostitelkou a kreativní producentkou herečka Ester Geislerová.