Když se herecké eso sekne ve výběru role

Když se herecké eso sekne ve výběru role
Princ z Persie: Písky času | Disney
Navíc bychom se možná divili, že jsou naopak i tací diváci, kteří mají třeba rádi jen tu jednu roli. Názor je zkrátka subjektivní záležitost. každý máme jiný a hlavně nikdo z nás nemůže soudit, jelikož neznáme všechny okolnosti a další aspekty, které k dané roli vedly. Za rámeček si je ale nejspíš nedají:

Forest Whitaker – Bojiště Země

Všimla jsem si, že dost diváků hodnotí ty (dle nich) naprosto nejhorší filmy nálepkou odpad. Přijde mi to trošku neuctivé a přehnané. Na druhou stranu je to občas to jediné, co člověka napadne. Na filmu Bojiště Země: Sága roku 3000 je špatně všechno, od scénáře po herce a režii. Zachránit to tak nemohl ani herecký výkon Foresta Whitakera. Jeden z nejhůře hodnocených filmů historie přinesl tomuto skvělému herci jeho nejhorší herecký výkon!
tohle-jim-nikdo-nezapomene-aneb-kdyz-se-herecke-eso-utne-1
Bojiště Země: Sága roku 3000 | Warner Bros.
Slavné propadáky: Bojiště Země aneb film, který John Travolta označil za Pulp Fiction roku 3000
Téma11. 9. 2020
Slavné propadáky: Bojiště Země aneb film, který John Travolta označil za Pulp Fiction roku 3000

Marlon Brando – Ostrov doktora Moreaua

Marlon Brando je označován jako jeden z nejlepších herců filmové historie. Práce s ním však nikdy nebyla - s ohledem na jeho komplikovanou osobnost - snadná. Toho nejhoršího hereckého výkonu se od něj diváci dočkali ve snímku Ostrov Dr. Moreau. Brando byl během natáčení neustále znuděný, odmítal se učit text a komplikoval práci filmařů i jinými způsoby – pokrýval si obličej moukou, trval na tom, že jeho postava musí mít stále po boku trpaslíka nebo si na hlavu dával kyblík ledu. Nikdo ho nedokázal zastavit. Scénář se neustále přepisoval a hvězda musela nosit vysílačku v uchu. Do ní byl Brandovi předčítán text, ovšem špatné nastavení antény způsobilo to, že herec slyšel i vysílačky místní policie. Projektu prostě nebylo přáno.
Marlon Brando
Marlon Brando - Ostrov Dr. Moreau

Cate Blanchett – Indiana Jones a Království křišťálové lebky

Cate Blanchett paří k tomu nejlepšímu, co filmový průmysl nabízí. Její herecké výkony jsou obvykle perfektní a plné energie. Umí všechny žánry a hovoří se o ní jako o chameleonovi, který se dokáže vžít do každé své role. Přesto i ona se nevyvarovala jednoho velkého omylu. Tím byla role Iriny Spalkové v posledním díle Indiana Jonese – Království křišťálové lebky. Hlavní padouch v Cateině podání byl jednoduše obyčejný, tuctový a snadno zapomenutelný, což by divák od ní nikdy neočekával. Velká škoda.
Harrison Ford, Cate Blanchett
Indiana Jones a Království křišťálové lebky | Paramount Network

Eddie Redmayne – Jupiter vychází

Mělo to být něco extra, stal se ovšem naprostý opak. Duo Wachovských, kteří nám přinesli kultovní Matrix, natočili totální sci-fi průšvih. Neúspěch Jupiteru vychází korunovaly bohužel ještě horší herecké výkony. Mezi nimi dominoval přehrávající Eddie Redmayne, který si jen pár dní po premiéře snímku došel pro Oscara za Teorii všeho, ale hned nato si vysloužil nominaci na Zlatou malinu za nejhorší herecký výkon ve vedlejší roli... Smůla.
Eddie Redmayne
Jupiter vychází

Jesse Eisenberg – Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

Jesse patří mezi nejnadanější mladé herce, ale i jeho výčet rolí má ošklivou černou kaňku. V Eisenbergově případě se jedná o účast na snímku Batman v Superman, v ěmž se ujal role Lexe Luthora a nutno uznat, že se jedná o nejhoršího Luthora filmové historie. Kudrnatý blonďáček jeho věku nebyla dobrá volba, Jesse si tak po nominaci na Oscara došel i pro Zlatou malinu.
Jesse Eisenberg
Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

Natalie Portman – trilogie Star Wars

Prequelová trilogie k Star Wars je omílána tak často, až už se mi to zdá poměrně otravné. Stalo se, průlomové filmy to nejsou, ale zas taková trága to dle mého názoru není (viděla jsem horší kousky). Co se ale týče filmografie jedné z nejlepších hereček současnosti, uznávám, že se jedná o nepěkný škraloup. Sama Natalie se netají tím, že dělá chyby, kterých lituje. Na druhou stranu, kdo z nás by si nechtěl zahrát v těch nejhorších Star Wars?! :-)
tohle-jim-nikdo-nezapomene-aneb-kdyz-se-herecke-eso-utne-2
Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba | 20th Century Fox

Kristen Stewart - Twilight sága

Kristen jasně dokázala, že je schopná herečka - stačí se podívat na filmy jako Útěk do divočiny, Personal Shopper nebo Sils Maria. Přesto jí už nikdy nikdo neodpáře tu nejhorší roli její kariéry – Bellu Swanovou z proslulé Twilight ságy. I když nutno dodat, že tady se to příšernými výkony jen hemží.
Stmívání
Stmívání | Summit Entertainment

Jake Gyllenhaal – Okja

Jake Gyllenhaal patří k herecké špičce, i on se ale nevyhnul šlápnutí vedle a vytvořil roli, která irituje mnoho filmových odborníků i diváků. Jedná se o snímek Okja, v němž ztvárnil doktora Johnnyo Wilcoxe. Nejde ani tak o příšernou postavu, kterou ve snímku ztvárnil, ale o příšernou práci, kterou na filmu odvedl. Všichni se tady shodují, že je to jeho nejhorší představení.
tohle-jim-nikdo-nezapomene-aneb-kdyz-se-herecke-eso-utne
Okja | Netflix

Johnny Depp – Mortdecai: Grandiózní případ

Kariéra Johnnyho Deppa je protkaná vrcholy i pády. Jednu dobu patřil v Hollywoodu k naprosté špičce, která dokázala zahrát naprosto cokoli. V poslední době už to není taková klasa a pohybujeme se na takovém tom průměru, ale pořád se na něj ještě dá (lidově řečeno) dívat. To ale neplatí o jeho roli ve snímku Mortdecai, to je naprosté fiasko. Depp si za ni vysloužil nominaci na Zlatou malinu. Celý snímek byl navíc propadák: rozpočet 60 milionů se ztratil kdesi, protože film vydělal jen ubohých 7,6 milionů!
Johnny Depp
Mortdecai: Grandiózní případ