Nový ekosystém? Fotky z Annihilation berou dech

Nový ekosystém? Fotky z Annihilation berou dech
Annihilation
Dalo by se říci, že v tomto případě se stal zase jednou film skutečným uměním. Kameraman Rob Hardy si se záběry vyhrál a k dokonalosti chyběl jen krůček, nebo možná krok. Jak velký? To je už je na každém z nás, jak moc ho film zaujme.
To samé platí nejen o výtvarném pojetí filmu, ale o celé nové sci-fi, kterou režíroval Alex Garland, autor úspěšné komorní sci-fi Ex MachinaChybělo málo a mohla to být zajímavá filmová kultovní pecka, která myšlenkově do jisté míry vychází ze známé knižní předlohy Piknik u cesty od Arkadije a Borise Strugackých. Nebo to alespoň tak vypadá. Adaptace se tato kniha dočkala pod názvem Stalker. Podobnost je ale jen v samotném námětu.
Annihilation  si zatím nevede špatně u diváků, ani u kritiky. Kdo má rád poetiku neznáma, neobjevených věcí a pomalejší tempo vyprávění, pak si užije nejen tyto obrazy, ale i celkově lehce hororově laděný film. Škoda jen, že Evropan si tento film v kině na velkém plátně neužije, ale pouze na Netflixu. Pak doporučujeme co největší obrazovky. 
Annihilation
Annihilation
Annihilation
Annihilation
Annihilation
Více v galerii...