Matrix: Scenárista marvelovek potvrdil, že na restartu stále pracuje

Matrix: Scenárista marvelovek potvrdil, že na restartu stále pracuje
Matrix
Z bratrů jsou nyní oficiálně sestry Wachowské
Téma9. 3. 2016
Z bratrů jsou nyní oficiálně sestry Wachowské
Je to přesně rok, co internetem prolétla zpráva, že ve Warner Bros. zvažují restart kultovního Matrixu, kdy by se neignorovaly události předchozích dílů, ale nový film (případně filmy) by se vydaly vlastním směrem a představily další postavy.
Scenárista Zak Penn, který pracoval na řadě marvelovek (několik dílů X-Menů, Elektra, Neuvěřitelný Hulk, Avengers), si vzal projekt pod svá křídla. Jak to s ním vypadá? "Právě teď na Matrixu pracuji. Taková je situace. Hrozně rád bych tu sérii přivedl zpátky k životu, ale nemůžu moc zacházet do detailů. Neustále otravuji Warnery, aby to znovu zkusili. Takže na tom momentálně pracuji."
Proč Warneři váhají? První film se stal po uvedení klasikou a šlo o velký hit - rozpočet 63 milionů, tržby 463. Dvojka s podtitulem Reloaded si v rámci tržeb vedla ještě lépe. Stála sice 150, ale celosvětově vydělala 742 milionů. Zato trojka platí za zklamání. Nejenže si nejhůře vedla v recenzích, ale tentokrát byly tržby "jen" 427 milionů, tedy nejméně z celé série. Přesto je téměř jisté, že by měl návrat Matrixu při správné péči velký zájem diváků zajištěný.
Uvidíme, zda Penn dokáže přijít s něčím, co bude chtít studio zafinancovat. Já bych se návratu nebránil. Podobné prostředí si zaslouží více příběhů.
matrix-scenarista-marvelovek-potvrdil-ze-na-restartu-stale-pracuje
Keanu Reeves