Operace Entebbe: Na palubě uneseného letadla s teroristy, civilisty a režisérem hitu Narcos!

Operace Entebbe: Na palubě uneseného letadla s teroristy, civilisty a režisérem hitu Narcos!
Operace Entebbe / Rosamund Pike
Na opuštěném terminálu v Entebbe se z vyděšených cestujících stávají hrací žetony v politické hře. Když naděje na nalezení diplomatického řešení skomírá, izraelská vláda přichází s odvážným plánem na pokus o záchranu rukojmích. Chystá se jedna z největších a nejnákladnějších záchranných akcí v historii.
Daniel Brühl, Rosamund Pike
Operace Entebbe - Rosamund Pike a Daniel Brühl
Operace Entebbe (2018) je politický thriller inspirovaný skutečnými událostmi z roku 1976. Režie se ujal brazilský režisér José Padilha, který za své kriminální drama Elitní jednotka (2007) získal Zlatého medvěda za nejlepší film na Berlinale 2008. Padilha navíc natočil několik epizod uznávaného televizního seriálu Narcos. Hlavní role německých radikálů si zahráli Rosamunde Pike (Zmizelá) a Daniel Brühl (Rivalové, Captain America: Občanská válka).
Operace Entebbe je po snímcích Mnichov (2005), Baader Meinhof Komplex (2008) nebo Argo (2012) dalším přírůstkem k žánru dramatických thrillerů, které se věnují moderním dějinám druhé poloviny 20. století, politice a teroristickým akcím, jež často v zoufalství páchali mladí političtí radikálové. Proč tyto často šokující činy stále přitahují pozornost nejen čtenářů, diváků, ale též filmařů? Své vyjádření přináší i režisér José Padilha.
Daniel Brühl, Rosamund Pike
Operace Entebbe
"Útok na Entebbe, navzdory jeho uznávanému vojenskému úspěchu, měl mnoho neúmyslných následků, z nichž některé mají velký historický význam. Například Benjamin Netanjahu řekl, že vstoupil do veřejné služby kvůli svému bratrovi Jonatanu Netanjahuovi (podplukovník, velitel přepadového oddílu), který byl během operace zabit. Věřím, že symbolika Jonatanovy smrti a samotná záchranná mise hrály roli při formování Netanjahuovy politické kariéry. Není tedy náhoda, že větší část dokumentů a filmů o událostech v Entebbe vypráví především o vojenském zásahu. Můj film vypráví dva souběžné příběhy: na jedné straně se díváme na příběh rukojmích a teroristů a na to, jak se jejich vzájemné vztahy a duševní stavy vyvíjely v průběhu dní; na druhé straně se díváme do zákulisí politiky, kdy únos v izraelské vládě způsobil protichůdné postoje."

Opera Entebbe: Trailer

Operace Entebbe
Ve spolupráci s distribuční společností Bioscop, která do kin krimi thriller Operace Entebbe prvně uvede 29. března letošního roku, pořádáme soutěž o 3 trička s logem filmu.
Co musíte udělat pro to, abyste měli šanci na výhru dosáhnout? Do pondělí 26. března 2018 do 12:00 napište 3 nové komentáře k filmům z databáze Kinobox.cz (delší než 250 znaků) a na e-mail soutez@kinobox.cz (předmět: "operace") zašlete váš nick name. 3 vylosovaní obdrží tričko s logem filmu Operace Entebbe.
operace-entebbe
Distribuční společnost Bioscop věnovala do soutěže 3 trička k filmu Operace Entebbe.