Co se s nimi stalo? Kdysi slavné dětské hvězdy

Co se s nimi stalo? Kdysi slavné dětské hvězdy
Sám doma (1990) | 20th Century Fox

Lindsay Lohan

Poprvé se dostala po povědomí diváků v dvojroli Hallie a Annie v rodinné komedii Past na rodiče. Po úspěchu tohoto snímku šla z role do role a většinou šlo o velké hity. Pak ovšem přišly problémy s jízdou v opilosti a drogy. Její kariéra šla - mírně řečeno - do kopru, až se nakonec Lidsay rozhodla, že je čas dospět a odstěhovala se do Londýna. Založila webovou stránku věnující se životnímu stylu a má v plánu oživit svou hereckou kariéru.
po-stopach-slavnych-detskych-hvezd-co-se-s-nimi-stalo-3
Lindsay Lohan jako Elizabeth Taylor v televizním filmu Liz & Dick

Amanda Bynes

Lohan není jediná, kdo měl problémy s alkoholem a drogami. Stejnou zkušenost má za sebou i Amanda Bynes. I ona měla poměrně slušně rozjetou kariéru (Co ta holka chce, Super náhradník) a úspěch neustála. Nejdříve se rozhodla s herectvím seknout, pak v něm pokračovat a nakonec skončila u dvou zatčení kvůli řízením pod vlivem omamných látek a s propadlým řidičákem. Poté se psychicky zhroutila a byla jí diagnostikována bipolární porucha (dříve označována jako maniakální deprese). Podle posledních zpráv se její stav zlepšil natolik, že uvažuje návrat k herectví.
po-stopach-slavnych-detskych-hvezd-co-se-s-nimi-stalo-4
Amanda Bynes

Macaulay Culkin

Kdo by neznal hvězdu rodinných komedií Sám doma?! Macaulay rozhodně patří mezi nejslavnější dětské herce světa, stejně tak je ale známý i jeho neslavný osud. Jednu dobu byl Culkin prakticky všude, nelze se tedy moc divit, že to moc neustál, i mnoho dospělých mělo problém. Jeho hvězda zhasla a na určitou dobu úplně zmizel. Znovu se začal objevovat až po roce 2000, kdy se objevoval v menších rolích a dabingu. Od roku 2013 se navíc soustředí na svou hudební skupinu The Pizza Underground a na péči o své kmotřence, kteří mu zbyli po smrti blízkého přítele Michaela Jacksona.
po-stopach-slavnych-detskych-hvezd-co-se-s-nimi-stalo-1
Macaulay Culkin

Mara Wilson

Roztomilá malá dívenka, která učarovala diváky v řadě různých snímků od Mrs. Doubtfire - Táta v sukni po Matildu se rozhodla k tomu nejlepšímu, co mohla. Zavčasu ukončila hereckou kariéru a vrhla se na další věc, která byla její vášní – psaní. V roce 2016 vydala svou první knihu, je velmi aktivní na Twitteru a k herectví se vrací hlavně v dabingové formě. Kromě toho to ale ani ona nemá snadné, naprosto otevřeně hovoří o svých problémech spojených s úzkostmi, depresemi a obsedantně kompulzivní poruchou.
po-stopach-slavnych-detskych-hvezd-co-se-s-nimi-stalo-2
Mara Wilson

Drew Barrymore

Drew je jedna z mála dětských hvězd, která se úplně neztratila a to přesto, že i ona zápasila s problémy s alkoholem a drogami. Nikdy ale nepřestala hrát a to ji zachránilo, jak s ohledem na její závislosti, tak i s ohledem na kariéru. Pravda, v posledních letech její role nejsou ničím výjimečným, ale je o ní slyšet a je spokojená. Díky bojí se závislostí a s vlastními rodiči se naučila, jak být lepší matkou svým dětem, lepší herečkou a úspěšnou producentkou.
po-stopach-slavnych-detskych-hvezd-co-se-s-nimi-stalo-5
Drew Barrymore (Už teď mi chybíš)

Haley Joel Osment

Všichni si Haleyho jistě vybaví jako roztomilého chlapečka ze Šestého smyslu. Haley ale již několik let předtím účinkoval v řadě televizních seriálů. Po megaúspěšném Šestém smyslu přišel sci-fi snímek A. I. Umělá inteligence a po něm se Haley zaměřil spíše na práci v dabingu. Vedle toho si stihl dodělat školu a pronikl i na slavnou Broadway. K herectví se vrátila hlavně v seriálech jako Silicon Valley nebo Future Man.
po-stopach-slavnych-detskych-hvezd-co-se-s-nimi-stalo-7
Haley Joel Osment

Anna Chlumsky

Blonďatou dívenku si všichni pamatují se snímků Moje první láska a Moje druhá láska. Pak z pláten kin zmizela, ale s herectvím neskončila. Od roku 1994 do roku 2012 hrála v řadě televizních seriálů i na Broadwayi. Skutečně na sebe znovu upozornila až rolí v oblíbeném sitcomu Viceprezident(ka), za kterou si odnesla hned několik nominací na cenu Emmy.
po-stopach-slavnych-detskych-hvezd-co-se-s-nimi-stalo-11
Anna Chlumsky (v seriálu Viceprezdident(ka))

Christina Ricci

Všichni si ji určitě vybaví jako tak trochu strašidelnou Wendy z Addamsovy rodiny, díky neustálé práci je nicméně Christina (stejně jako Drew) jedna z mála dětských hvězd, která i nadále aktivně hraje a její kariéra úspěšně pokračuje dál. V posledních letech se věnovala natáčení seriálů, mateřství a v roce 2018 byl v premiéře uveden thriller Distorted s Johnem Cusakem.
po-stopach-slavnych-detskych-hvezd-co-se-s-nimi-stalo-9
Christina Ricci (Mothers and Doughters)

Edward Furlong

Hlavní postava Terminátora 2 samozřejmě nemůže chybět. Po Terminátorovi přišlo pro Edwarda několik menších rolí, včetně účinkování v klipu skupiny Aerosmith, ale všechno ukončila hospitalizace po předávkování drogami. Závislost na drogách a četná zatčení udělaly své. V současné době prý pracuje na dvou projektech, které by ho mohly opět dostat tam, kde kdysi byl.
po-stopach-slavnych-detskych-hvezd-co-se-s-nimi-stalo-6
Edward Furlong

Jonathan Lipnicki

Mnoho z nás si Jonathana Lipnickiho pamatuje jako roztomilého klučíka z oscarové komedie Jerry Maguire nebo rodinných komedií série Myšák Stuart Little. Pak filmové role přestaly chodit a Jonathan hrál jen sem tam v televizi a musel řešit problémy s depresemi a šikanou. Následující rok by ale pro něj mohl být prý zlomový, v současnosti totiž pracuje na deseti projektech!
po-stopach-slavnych-detskych-hvezd-co-se-s-nimi-stalo-8
Jonathan Lipnicki

Tina Majorino

Malá dívenka s úžasným pohledem a trošku křivým úsměvem, to je Tina Majorino, Enola z Vodního světa, Toni z rodinné podívané Andre nebo Molly z filmu Corrina, Corrina. Po těchto rolích následovalo několik účinkování v televizních seriálech včetně Pravé krve nebo Sběratelé kostí. Do povědomí diváků se vrátila rolí doktory Heather Brooksové v seriálu Chirurgové.
po-stopach-slavnych-detskych-hvezd-co-se-s-nimi-stalo
Tina Majorino v seriálu True Blood: Pravá krev

Tom Felton

Ano, řeč je samozřejmě o představiteli Draca Malfoye z filmové série Harry Potter. Tom Felton se po skončení Pottera vrhl na práci v televizi a jeho zatím největším úspěchem coby dospělého muže je role Juliana Alberta v seriálu Flash. V falší sérii seriálu s ním ale tvůrci nepočítají, takže se musí jeho fanoušci a fanynky zaměřit na premiéru snímku Ophelia, kde hraje Laerta.
po-stopach-slavnych-detskych-hvezd-co-se-s-nimi-stalo-10
Tom Felton (v seriálu Flash)