Dům z karet: První trailer na finální sérii Spaceyho seriálu... bez Spaceyho

Dům z karet: První trailer na finální sérii Spaceyho seriálu... bez Spaceyho
Dům z karet | Netflix
Poté, co byl Kevin Spacey obviněn řadou lidí ze sexuálního obtěžování a prakticky ze dne na den mu skončila kariéra, stáli v Netflixu před nelehkou otázkou: jak (a zdali vůbec) pokračovat v seriálu Dům z karet. Nakonec se rozhodli pohřbít Spaceyho Franka Underwooda a zaměřit se na jeho ženu Claire v podání Robin Wright. Nyní tu máme první trailerové lákadlo.
Dům z karet
Řeknu něco, co možná pro mnohé bude za hranou, ale... nepůsobí to správně. Spacey udělal, co udělal (vlastně tak úplně nevíme, co všechno udělal, protože oficiálně za nic odsouzen nebyl), což ale nic nemění na skutečnosti, že je fantastický herec a Dům z karet stál na něm. A jako fanoušek série si zkrátka připadám okradený (jakkoli volbu Netflixu chápu).
Slavná streamovací (a dnes i produkční) společnost chtěla vybrat nejméně kontroverzní řešení (tedy vyhodila na tlak veřejnosti hlavní hvězdu, ale fandům slíbila finální sérii), dost možná se jí to ale i tak nevyplatí. Dost dobře si totiž umím představit, že někdo přijde s myšlenkou "no jistě, s chlapem v hlavní roli dali pět sezón, ale jak je u kormidla ženská, udělají jen jednu".
Ale možná to jen vidím moc černě. Třeba se finále opravdu povede a všichni budou spokojení. Nebo se ukáže, že Wright show utáhne sama a Netflix ještě nějakou tu další sérii přidá. Jak to celé dopadne, to zjistíme letos na podzim. 
Kevin Spacey
Robin Wright