Původní konce filmů, které studia vyhodila a je to škoda!

Původní konce filmů, které studia vyhodila a je to škoda!
Pretty Woman | Touchstone Pictures
Nikoho tedy jistě nepřekvapí, že občas se najdou i takové kousky, které by pro řadu diváků (a celkové přijeté filmu) mohly být lepší než ty, pro něž se nakonec filmaři rozhodli. Toto jsou konce filmů, které mezi ně patří:

Propast

Poutavý příběh ze dna mořského oceánu pojednávající o zajímavé mimozemské rase, je úžasnou podívanou. Její konec je poměrně uspokojivý, ale ten původní měl také něco do sebe. Mimozemšťané se v něm odhodlají vyplout nad hladinu za pomoci ohromných vln schopných zničit každé lidské město. Lidstvu je řečeno, že musí zničit všechny své jaderné zbraně, jinak...
Propast
Propast | Century Fox

Terminátor 2

Na změnu došlo i u Terminátora 2 - původně plánovaný konecs dalšími díly vůbec nepočítal! V alternativní závěrečné scéně filmu hledí stará Sarah Connorová na to, jak si její vnouče hraje a v dáli jasně září město. Divák se od ní navíc měl dočkat něčeho zcela šokujícího – Sarah se měla spokojeně usmát s tím, že se jí navždy podařilo změnit budoucnost k dobrému.
Linda Hamilton
Terminátor 2: Den zúčtování | distributor

Noční můra v Elm Street

I zde bylo původně v plánu dále nepokračovat. Snímek měl skončit tak, že hlavní hrdinka Nancy Freddyho porazila a spokojeně odjíždí. Jenže pak studio napadlo, že by z tématu mohlo vytěžit víc a donutilo režiséra Wese Cravena, aby konec předělal. Tím vzniklo, že Freddy vlastně zabít nelze.
Heather Langenkamp
Noční můra v Elm Street | Distributor

Sucker Punch

Sucker Punch je zvláštní snímek pojednávající o skupině dívek zavřených v blázinci, které jen s hrůzou čekají na to, až se z nich díky lobotomii stanou vegetativní bytosti. Pokusí se proto o útěk, aby si zachránily život. Hlavní hrdinka Baby Doll bojuje za záchranu kamarádky, ale nakonec prohraje. Alternativní sestřih, který u nás bohužel nevyšel, ukazuje ve finále velmi podstatnou dlouhou scénu s charismatickým Jonem Hammem, která nejenže jasně ukazuje, jakým způsobem je snímek vyprávěn a jak Baby Doll vnímá jednotlivé roviny, ale herecky jde též o jednu z nejlepších pasáží filmu. A navíc si zde (na rozdíl od kino verze) Baby Doll dobrovolně zvolí svůj osud.
Vanessa Hudgens, Emily Browning, Jena Malone, Scott Glenn, Jamie Chung, Abbie Cornish
Sucker Punch | Warner Bros.

Scott Pilgrim proti zbytku světa

Ve zkratce se dá říci, že Scott v boji se sedmi bývalými láskami jeho vyvolené vyhrál a získal dívku svých snů. Jenže původní scénář hovořil jinak. Místo toho, aby Scott Ramoniny bývalé partnery vraždil, pouze je porazí a za to si od Ramony nevyslouží ani ň. Vrací se tedy ke své bývalce a s ní nakonec najde své štěstí. Ptáte se na důvod, proč nakonec filmaři zvolili jinak? Inu před dokončením snímku vyšel poslední díl komiksové předlohy, kde Scott s Ramonou chodí. Filmaři se tak rozhodli dostát příběhu, jaký je v komiksu.
Scott Pilgrim proti zbytku světa
Scott Pilgrim proti zbytku světa | Distributor

Smrtonosná past 3

Nebojte, rozhodně nehrozí to, že by John McClane nevyhrál. Kdepak v případě různých alternativ šlo u tohoto snímku pouze o to, jakým způsobem zprovodit Simona Grubera ze světa. Nakonec vyhrálo sestřelení jeho vrtulníku. Ale ve hře byla i možnost, kdy Gruber uteče a McClanea vyhodí od policie. Rozhodne se pomstít a vydá se do Evropy, aby Grubera našel. Setká se s ním v kavárně a po přátelském rozhovoru nabídne Gruberovi vánoční dárek – raketomet. Následně vyzve Grubera ke hře McClane říká. Špatná odpověď znamená otočit na sebe hlaveň. Gruber odpoví špatně a McClane ho se zbraní v ruce donutí zmáčknout spoušť a vypustit na sebe raketu.
Smrtonosná past 3
Smrtonosná past 3 | 20th Century Fox

Pretty Woman

Tato romantická klasika má krásný šťastný konec, původně tomu tak ale být nemělo. Originální verze Pretty Woman byla mnohem realističtější. Hlavní hrdinové spolu nezůstali a snímek měl končit tak, že Vivian zamíří s nejlepší kamarádkou na výlet do Disneylandu, ačkoli se cítí mizerně.
Julia Roberts
Pretty Woman | Touchstone Pictures

Jurský park

Jurský park je dokonalý snímek (minimálně pro mě, ale věřím, že nebudu sama), na kterém by něco měnilo jen skutečně velmi málo z nás. Přesto mohl být film ještě o malinký ždibeček lepší. Jak první návrhy scénáře od Phila Tippetta napovídají, mohlo být finále nervy drásající drama mezi lidmi a T-Rexem. Jen si to představte - tyranosaurus Rex v plném denním světle pronásledující hrdiny přes Jurský park až k helikoptéře a zakousne se do ní! Paráda. Za mou osobu ze všech výše zmíněných alternativ jasný vítěz. :-)
tyto-filmove-konce-by-mohly-byt-lepsi-nez-ty-kterych-se-nam-skutecne-dostalo
tyto-filmove-konce-by-mohly-byt-lepsi-nez-ty-kterych-se-nam-skutecne-dostalo-1