Recenze #2: Noční hra - rvačky, gangsteři a únos! To jako vážně?

Recenze #2: Noční hra - rvačky, gangsteři a únos! To jako vážně?
Noční hra / Rachel McAdams a Jason Bateman
Maxův trochu záhadný a bohatý bratr Brooks (Kyle Chandler) pozve jednoho večera Maxe s Annie (a dva další páry) do svého luxusního domu, kde má proběhnout jakási "Murder mystery" rébusová LARP hra. Ta úspěšně začne, Brookse unesou po velmi realistické rvačce nějací dva gangsteři a našich šest hrdinů se vydává luštit stopy a Brookse najít. Aniž by tušili, že Brooks byl shodou okolností unesen doopravdy a nejde o hru...

Trailer:

Noční hra
Noční hra (což je hodně divná česká verze původního názvu Game Night) je naprosto praštěná komedie ve stylu Millerových na tripu (2013) nebo Šéfů na zabití (2011). To znamená, že je sprostá, rychlá, ukecaná a úplně nepředvídatelná. Což mi bylo trochu líto, protože celý ten herní aspekt vlastně není nijak moc využit a film je opravdu hlavně o tom, že se jeho hrdinové v různých kombinacích dostávají do různých strašlivě absurdních situací, které vždycky nějak úplně absurdně a náhodně vyřeší.
Občas jsem se docela dobře bavil, ale dost často jsem se také docela slušně nudil a koukal na hodinky. Oproti lepším filmům tohoto žánru navíc Noční hra vypadá jaksi laciněji. Většina herců je málo známá, většina scén se odehrává v nepříliš zajímavých místnostech mezi pár lidmi a i když to půl filmu vypadá, že se schyluje k nějakému hvězdnému cameu, nedojde k němu.
Takže, mohlo to být horší, ale i lepší, dalo se to přežít, ale obešel bych se bez toho. Nemastné, neslané, já vím...
Hodnocení: 50%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE