Darth Vader: Vtipná ukázka toho, jak by zněl největší filmový padouch s hlasem Trumpa, Cage a Schwarzeneggera!

Darth Vader: Vtipná ukázka toho, jak by zněl největší filmový padouch s hlasem Trumpa, Cage a Schwarzeneggera!
Nicolas Cage jako Darth Vader | Lucasfilm Ltd.
Díky Vaderově masce je relativně jednoduché smazat zvukovou stopu jeho původního hlasu a zaměnit ji za nějakou jinou podle vlastního gusta. Internet je proto plný parodií, kde Vader zní jako nějaká veřejně známá osobnost nebo populární fiktivní postava. Tady jsou nejlepší z nich.

Samuel L. Jackson

Jackson má onen výjimečný dar znít vtipně, aniž by něco vtipného vůbec říkal. A když se na plné obrátky rozjede - jako jeho postava v Pulp Fiction (1994) -, je to většinou nezastavitelná verbální smršť, kterou je radost poslouchat. V roli Dartha Vadera tomu není jinak.

Tommy Wiseau

Herec, scenárista, režisér a dost pravděpodobně i mimozemšťan Tommy Wiseau se proslavil kultovním snímkem Pokoj (2003), který je považovaný za jeden z nejhorších filmů všech dob. Tommy v něm i sám hraje, přičemž je to opravdu bizarní podívaná, protože má divný přízvuk, nesmyslně vyslovuje některá slova a celkově je jeho verbální herecký projev dost bídný. Není proto divu, že Vaderovská parodie se dotkla i jeho.

Arnold Schwarzenegger

Arnoldův hlas je charakteristický především díky silnému přízvuku, jehož se Rakušan nikdy nezbavil a naopak z něho učinil svůj trademark. Mimo jiné je to taktéž herec, který (díky všem těm rolím zoceleného drsňáka) má na svém kontě myriády zlidovělých hlášek. Tak jak by to mohlo vypadat, kdyby si oblékl výstroj Darth Vadera?

Bane

Kdo viděl třetí díl nolanovské trilogie v kině, určitě uzná, že hlas padoucha Banea byl pro ucho něco jako 3D brýle pro oči. Většina diváků se shoduje na tom, že zněl neuvěřitelně charismaticky a hrozivě zároveň. Do vaderovské hlasové parodie byl přidán taktéž, ovšem ze všech uvedených videí je toto snad jediné, kde onen hlas opravdu docela sedí. To asi ty masky.

Nicolas Cage

Cage byl kdysi hvězdou, kterou každý miloval. Z jeho slávy zbylo velmi prostorné pole pro všelijaké internetové parodie, jimž Cage každou novou rolí jen dodává nový stavební materiál. Parodie na Vadera ho tudíž nemohla minout.

Mladý Anakin

Herec Hayden Christensen, který ztvárnil mladého Anakina v epizodách II a III, diváky příliš neoslnil. Často mu vyčítají průměrný až slabý výkon, který se promítal i v jeho verbálním projevu. Proto vznikla parodie i na něj, která nám ukáže, jak by to vypadalo, kdyby hlasový systém ve Vaderově masce selhal, a Vader by zněl pořád jako Anakin z prequelů.

Donald Trump

Dávno před zvolením za prezidenta Spojených států vznikaly na Trumpa tucty parodií, přičemž záměna Vaderova hlasu za ten jeho byla jednou z nich. Dokázali byste si ho představit v roli obávaného sithského lorda? Nebo jím skutečně je?

A která parodie se nejvíce líbí vám?