Trailer: Edward Norton řeší v dobové gangsterce vraždu Bruce Willise

Trailer: Edward Norton řeší v dobové gangsterce vraždu Bruce Willise
Temná tvář Brooklynu | Warner Bros.
Příběh dobové Temné tváře Brooklynu nás zavede do New Yorku padesátých let minulého století. Hlavním hrdinou je detektiv s tourettovým syndromem Lionel Essrog (Edward Norton), který chce za každou cenu vyřešit vraždu svého mentora a jediného přítele Franka Minna (Bruce Willis).
Temná tvář Brooklynu
Snímek natočil podle vlastního scénáře sám Northon. Jde o jeho první návrat za kameru od povedené komedie Rabín, kněz a krásná blondýna (2000). V dalších rolích se představí Willem Dafoe, Gugu Mbatha-Raw, Michael Kenneth Williams, Ethan Suplee, Leslie Mann, a Alec Baldwin.
Scénář filmu Temné tváři Brooklynu vychází z románu Motherless Brooklyn od Jonathana Lethema, který byl u nás uveden jako Sirotci z Brooklynu. Kniha získala prestižní cenu amerických kritiků National Book Critics Circle Award v kategorii fikce a také výjimečné ocenění Gold Dagger Award za nejlepší detektivku roku. Norton si zajistil práva záhy po vydání knihy v roce 1999, ale 15 let mu trvalo, než dokázal získat na natáčení finance. Snímek vstoupí do českých kin 5. prosince letošního roku.
Temná tvář Brooklynu
Temná tvář Brooklynu