Jak vypadá alternativní konec kultovního Šestého smyslu?

Jak vypadá alternativní konec kultovního Šestého smyslu?
Šestý smysl | 1999 Hollywood Pictures
Šestý smysl se stal záhy po svém uvedení senzací. Ne že by si to pro chytrý scénář, přesné herecké výkony a pečlivě budovanou atmosféru nezasloužil. Za opravdovou hvězdu tu ale byla geniální pointa, která celý příběh postavila na hlavu a řadu z nás donutila k opětovné návštěvě kin.
Já, legenda, Smrtonosná past 3, Terminátor a další: alternativní konce, které mohly změnit celý film
Téma23. 8. 2020
Já, legenda, Smrtonosná past 3, Terminátor a další: alternativní konce, které mohly změnit celý film
Sám jsem Šestý smysl viděl v kině snad pětkrát - bylo mi 15, Bruce Willise jsem si v té době v ničem nemohl nechat ujít a Šestý smysl nepřipomínal nic, co jsem do té doby viděl. Byl jsem jím přímo fascinovaný. Slavný konec - který pokud neznáte, opravdu nyní přestaňte číst dál - odhalí, že Malcolm, jenž malého Colea provází a snaží se mu pomoci, je ve skutečnosti po celou dobu sám duch. Jeho smrt v podstatě vidíme na začátku filmu, teprve až na konci je nicméně naplno odhalen Malcolmův osud v dojemném finále, kde se loučí se ženou.
Asi nepřekvapí, že samotná pointa žádné alternativní pojetí nemá. M. Night Shyamalan měl v rukávu eso, jaké se povede najít maximálně jednou za kariéru. Snímek nicméně nemusel skončit ve chvíli, kdy Malcolm domluví, zavře oči a objeví se krátký záběr z jeho svatby. Scéna měla původně pokračovat záběrem na televizi, v němž má Malcom na zmíněné svatbě projev. Shymalan se snažil scénu v sestřihu uchovat pro citlivý Willisův projev, ale správně usoudil, že by film natahovala a nejspíš rozmělnila emocionální dopad překvapivého rozuzlení a následného rozloučení.
Jak alternativní konec vypadá, na to se můžete podívat níže ve videu: