Black Panther v bohaté Africe, která bere dech. Má to ale jeden háček...

Black Panther v bohaté Africe, která bere dech. Má to ale jeden háček...
Black Panther
Black Panther
Black Panther
Anotace k filmu: Black Panther přináší příběh T'Chally ( Chadwick Boseman), mladého afrického krále, který se stane superhrdinou a musí dostát stoletím starému odkazu, jenž se s jeho pozicí pojí. T'Challa se po smrti svého otce, wakandského krále, vrací zpět domů do této izolované a technologicky velmi pokročilé africké země, aby se ujal vlády a stal se právoplatným králem. Když se ale objevuje mocný starý nepřítel, je T'Challa coby potenciální král – a také Black Panther – zatažen do nebezpečného konfliktu, během nějž se v ohrožení ocitá nejen osud Wakandy, ale celého světa. Tváří v tvář zradě a nebezpečí musí mladý král povolat své spojence a s využitím moci Black Panthera porazit nepřátele a zajistit bezpečnost a blahobyt svého lidu.
Producent snímku Black Panther Kevin Feige říká: „Když byla postava Black Panthera v šedesátých letech představena, jednalo se od Stana Leeho a Jacka Kirbyho z Marvelu o velice odvážný krok – šlo o postavu původem z Afriky, která byla chytřejší než řada našich hrdinů a silnější než většina z nich. Možnost představit ji o padesát let později divákům na filmovém plátně je pro nás ohromně vzrušující.“

Black Panther: Film o filmu

Svět Wakandy skrýval během příprav na natáčení pro tvůrce a jeho výtvarníky netušený potenciál. V rámci comicsového světa společnosti Marvel je zdánlivě chudý wakandský národ ve skutečnosti zdrojem vzácného kovu, zvaného vibranium. Díky tomu je tato země plná technologií, znalostí, bohatství a moci. Náhled za wakandskou oponu odhaluje futuristickou, nadpozemskou společnost, která velice důsledně ctí své africké tradice. Většina dekorací pro záběry z Wakandy byla vybudována v ateliérech v Atlantě, mimo jiné též dekorace kmenové rady, wakandské designové skupiny, Shuriina výzkumného a vývojového centra této na vibranium bohaté země, prastaré podzemní Síně králů a v neposlední řadě také Vodopády bojovníků (které se inspirovaly majestátní roklí Oribi v Jihoafrické republice), obřadní centrum wakandských uctívaných tradic.
Danai Gurira, Lupita Nyong'o, Chadwick Boseman
Black Panther | če
Soutěžíte rádi? Jste fanoušky komiksů, filmů a videoher? Ve spolupráci se společností Gamlery, která na český trh uvádí fanouškovské předměty s filmovou a herní tématikou, vám přinášíme soutěž o tři ceny s motivem Black Panthera. Soutěžící se mohou těšit na stylovou mikinu, čepici nebo klíčenku.
black-panther-filmy-o-filmu-a-soutez-1
Co musíte udělat pro to, abyste měli šanci na výhru dosáhnout? Do středy 21. února 2018 do 12:00 napište 3 nové komentáře k filmům z databáze Kinobox.cz (delší než 250 znaků) a na e-mail soutez@kinobox.cz (předmět: "panther") zašlete váš nick name spolu s odpovědí na otázku "Vyjmenujte 3 filmy, jejichž tématické předměty najdete v nabídce obchodu Gamlery?". Tři vylosovaní obdrží jednu ze tří výše uvedených cen.