Animované hity zblízka: 7. část – Já, padouch

Animované hity zblízka: 7. část – Já, padouch
Já, padouch 2
Pojďme si tedy prozradit něco, co jsme možná nevěděli o jejich vzniku:
Režiséři Pierre Coffin a Chris Renaud chtěli pro sérii pouze herce, kteří jsou dobří v improvizaci, právě díky tomu se hlavních rolí (mluvíme samozřejmě o původním dabingu) nakonec ujali Steve Carell a Russell Brand.
Režiséři dlouho hledali způsob, jak udělat z Grua sympatičtější postavu (respektive aby si ihned získal na svou stranu diváky) Přišli s tím, že nejlepším řešením bude obklopit ho neschopností. A vznikli Mimoni!
Já, padouch 2
Já, padouch 2
Vzhled mimoňů, kteří připomínají bonbony TicTac s nožičkama, je kombinací Umpa-lumpů z Karlíkovy továrny na čokoládu a Jawů ze Star Wars.
Mimoni mají svůj vlastní jazyk. I ten jim vymysleli Coffin a Renaud a aby toho nebylo málo, rovnou sami malé žluté nemotory (jako jediní) dabují.
V prvních dvou snímcích si můžete všimnout dámy v červených šortkách. V prvním díle sedí na lavici na hodině baletu, v druhém cvičí jógu v parku.
animovane-hity-zblizka-7-cast-ja-padouch
Já, padouch | Illumination Entertainment
Kniha o třech koťátkách, kterou Gru čte holkám před spaním, skutečně existuje. Jmenuje se Sleepy Kittens, v českém překladu bohužel nevyšla.
Herci byli během nahrávání natáčeni, aby jejich gesta a pohyby mohly být následně ve filmu použity.
Komediální herečka Kristen Wiig v prvním díle nadabovala slečnu Hattie, zatímco v druhém a třetím díle se ujala role Lucy.
Aby měl Will Arnett při dabování správnou hloubku hlasu, přibral pro roli obrovitého pana Perkinse váhu. Tomu se říká oddanost profesi!
animovane-hity-zblizka-7-cast-ja-padouch-1
Já, padouch