Animované hity zblízka: Kung Fu Panda

Animované hity zblízka: Kung Fu Panda
Kung Fu Panda (2008) | DreamWorks Animation
Pojďme se podívat na snímky série Kung Fu Panda (jsou zatím tři, kdyby někdo zapomněl) podrobněji a třeba se dozvíte něco zajímavého:
Na prvním filmu pracovalo 391 animátorů a jejich práce jim trvala 4 a půl roku! Během toho snímek označovali pracovním názvem Daydreamer.
Během animace Poa animátoři využívali ve velkém množství mimiky Jacka Blacka, který ho v originálním znění dabuje. Zajímavostí ale je, že Poovi museli zvětšit tváře, aby se mu do nich dokázalo vejít více knedlíčků.
Animátoři museli projít výcvikem bojových umění, aby lépe pochopili a zachytili pohyb technik a jednotlivých cviků. Vedle toho studovali i čínské umění, aby věrně zachytili asijskou atmosféru, krajinu a architekturu.
Kung Fu Panda 2
Kung Fu Panda 2 | BontonFilm
Za každou dokončenou scénu snímku dostávali animátoři sušenky štěstí.
Většina bojových sekvencí byla nejdříve namalována ve 2D, až později byly přemalovány počítačově.
Scéna, kdy se Po poprvé dostane do chrámu a nadšeně komentuje vše, co vidí, rozesměje snad každého, protože je tak přesná. Je to dáno tím, že je založena na skutečném situaci, kterou prožil režisér snímku, když poprvé navštívil Skywalker Ranch a viděl všechny slavné rekvizity ze Star Wars.
V průběhu produkce měli filmaři zredukovat Velkou 5 jen na 4 členy, to se ale nakonec nestalo, všichni si jednotlivé postavy tak zamilovali, že to nedokázali. Charaktery navíc symbolizují pět skutečných stylů Kung-fu.
Mistr Kudlanka měl Poa i zbytek mistrů původně zradit, ale scénář se nakonec změnil a zápornou roli vylosoval někdo jiný, naštěstí.
Kung Fu Panda 2
Kung Fu Panda 2 | BontonFilm
Shi-fu je v čínštině mistr bojových umění. Ve filmu ho ale oslovují mistře Shi-fu oslovují, což je mistře mistře. :-) Možná v tom byl záměr, neboť Dustin Hoffman během natáčení skutečně "učil" hned dvakrát, nejdříve radil a pomáhal Jackovi Blackovi před každou nahrávací sekvencí a pak jako animovaný mudrc na plátně.
Kung Fu Panda a Kung Fu Panda 2 natolik okouzlily publikum i kritiky, že si svorně došly pro nominace na Oscara za nejlepší animované filmy roku.