Arnold Schwarzenegger to zase všem nandá! Místo činu: Festival otrlého diváka

Arnold Schwarzenegger to zase všem nandá! Místo činu: Festival otrlého diváka
Běžící muž / Arnold Schwarzenegger
Schwarzenegger se v rámci Festivalu otrlého diváka představí v osmdesátkové sci-fi akčňárně Běžící muž (1987). Kdo čeká, že půjde o adaptaci díla Stephena Kinga, který je uveden v titulcích, bude na omylu. Tvůrcům se to totiž poněkud vymklo z rukou, ale nesmrtelný Arnie bojující v podivné show s gladiátory a následně usilující o svobodu rozhodně stojí za nezapomenutelnou podívanou.
arnold-schwarzenegger-to-zase-vsem-nanda-misto-cinu-festival-otrleho-divaka-1
Běžící muž - Arnold Schwarzenegger
„Klasiku s Arnoldem Schwarzeneggerem Běžící muž proměníme v živě komentovanou zábavnou show, při které krev a Cadre Cola potečou proudem,“ říká dramaturg festivalu Antonín Tesař. Běžícího muže si na "Otrlci" budete moct užít ve čtvrtek 1. března od 18:00. A ještě jedna zpráva k filmu, v prosinci jsme vás informovali, že by možná mohlo dojít na pokračování. Hrozí, že "otrlecké" renomé bude to tam?
Ptákodemie: Děs a hrůza
Ptákodemie: Děs a hrůza | Severin Films
Mezi další lákadla Festivalu otrlého diváka patří zcela určitě romantický thriller Ptákodemie: Děs a hrůza (2008). Ekologické poselství, kdy si to létavci rozhodnou vyřídit se samolibým lidským rodem, tenhle snímek nezapře. Na své si přijdou vyznavači těch nejhorších snímků vůbec. Mezi takové atributy patří nesrozumitelný scénář, špatné (nebo žádné?) vedení herců a trikové efekty, při kterých propuknete v hurónský smích. Takže fandové snímku Pokoj (2003) nebo vy, co jste si užili The Disaster Artist (2017) - upalujte do kina! Neděle 4. března od 20:30 to jako zlatý hřeb a vyvrcholení "Otrlce" jistí.
Ondřej Neff
Králové videa | Festival otrlého diváka
Do módy už delší dobu jdou vinyly, audio kazety a další nebřeberná retro záležitost. Dramaturgové festivalu jdou nicméně ještě dál a tak v rámci "Otrlce" představí amatérského filmaře Lukáše Bulavu a sběratele videokazet Petra Svobodu. Povedená dvojice má na svědomí vznik dokumentárního snímku Králové videa (2018), který se za VHSkovým fenoménem ohlíží. V neděli od 18.30 se tak návštěvníci Aera budou moci setkat s "maniaky z videopůjčovny", kteří představí nezapomenutelné ukázky dobového rychlodabingu. Petr Zelenka, tvůrce povedeného seriálu Dabing Street (2018), bledne závistí.
arnold-schwarzenegger-to-zase-vsem-nanda-misto-cinu-festival-otrleho-divaka
Festival otrlého diváka se kromě pražské části programu podívá též do regionů. Otrlé ozvěny proběhnou v brněnské Scale (9. března) a v královehradeckém Biu Central (13. dubna). Kdo z vás se inspiruje?