Už se zase hledají mrtvoly a vrazi. Princip slasti láká na Rodena

Už se zase hledají mrtvoly a vrazi. Princip slasti láká na Rodena
Karel Roden (foto: Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary) | Česká televize
Na osmidílném Principu slasti (2018) spolupracuje Česká televize s polskou a ukrajinskou stranou. Režisérem kriminální série je polský producent a režisér Dariusz Jablonski (Jánošík, Lidice, Je třeba zabít Sekala).
Aktuálně se natáčení přesunulo z Polska do České republiky a kromě Karla Rodena se v pátrání po brutálních vraždách z tuzemských herců představí Aňa Geislerová, Kryštof Hádek, Marek Taclík nebo Martin Finger.
Kryštof Hádek
Princip slasti - Kryštof Hádek | Česká televize
Kriminálky jsou již několik let hlavních programem tuzemských televizních stanic, aktuálně si můžete naladit například zajímavou Vzteklinu (2017) s Kryštofem Hádkem v roli virologa. Princip slasti vzniká v mezinárodním týmu a Česká televize si od série slibuje nemalý zájem, který vybudila lednová Marie Terezie„Princip slasti se vydává složitou cestou žánru kriminálního thrilleru. A jak znám televizní počiny Polska a Ukrajiny, bude to cesta syrová, poutavá a především velmi originální,“ dodává ředitel ČT Petr Dvořák.
Příběh seriálu začíná jednoho letního odpoledne na pláži v Oděse. Pozornost turistů upoutá podél pobřeží se volně pohybující neukotvená loďka. Když se k ní dostane dvojice plavců, objeví uvnitř zmrzačené tělo mladé ženy. V tentýž den ve Varšavě, na nábřeží Visly, je v kufru opuštěného automobilu objeven další hrůzný nález a série indicií vražd mladých dívek pokračuje v Praze, kde je v divadle nalezena ženská paže. Tři lidské ostatky ve třech evropských městech a trojice vyšetřovatelů z České republiky, Polska a Ukrajiny. K odhalení pravdy budou ale potřebovat mnohem více odvahy a odhodlání, než si původně mysleli.
Malgorzata Buczkowska, Karel Roden
Princip slasti - Malgorzata Buczkowska a Karel Roden | Česká televize
„Princip slasti je sebevědomá moderní středoevropská detektivka, jejíž důmyslný scénář velmi přirozeně posouvá děj příběhu z Oděsy do Varšavy a Prahy. Skvělé herecké obsazení a velice atraktivní prostředí, kde se seriál natáčí, slibují divácky působivou a myslím, že hodně napínavou podívanou,“ uzavírá kreativní producentka České televize Kateřina Ondřejková, v jejíž tvůrčí producentské skupině seriál vzniká. Polským producentem seriálu je Apple Film Production.
Po čtyřiceti dnech natáčení v České republice se štáb přesune do ukrajinské Oděsy. Poslední klapka Principu slasti padne v polovině dubna.