Helen Mirren postavila hororový dům pod vedením režisérů Jigsawa. Stojí za návštěvu?

Helen Mirren postavila hororový dům pod vedením režisérů Jigsawa. Stojí za návštěvu?
Labyrint: Vražedná léčba | CinemArt
Nejočekávanější horory roku 2018
Téma29. 12. 2017
Nejočekávanější horory roku 2018
O víkendu vyslalo režisérské duo Michael Spierig a Peter Spierig do kin další horor a to Winchester: Sídlo démonů. Hlavní roli si střihla oscarová Helen Mirren, hrající "tak trochu pošahanou" lady Sarah Winchester, která se kdysi rozhodla postavit dům zasvěcený duchům (přičemž dům skutečně existuje a dnes je pro fanoušky paranormálních jevů vyhledávanou "atrakcí").
Film s takovou zápletkou, který se může opřít o městskou legendu, by se měl prodávat sám. Jenže bratři Spierigovi podle všeho odvedli mizernou práci a kritika jejich novinku rozcupovala. Winchester: Sídlo démonů má na Rottentomatoes chudých 13% a i divácké hodnocení na IMDB začíná relativně nízko (nynější známka je 5.4 a následovat bude už jen klesání). Výsledek zamrzí hlavně kvůli Mirren, která se v hororovém žánru běžně nevyskytuje a pro níž jde o jeden z nejhůře hodnocených filmů její kariéry.
Snímek nezabodoval ani v kinech. Přestože i hodně slabé horory obvykle nemají problém vydělávat velké peníze (a tenhle má navíc zajímavé zázemí), Sídlo démonů otevřelo o víkendu až na třetím místě za pouhých 9.5 milionů. Rozpočet studio nezveřejnilo, ale velký pravděpodobně nebude, takže by se měl film bez problémů zaplatit. Za pár týdnů už po něm ale neštěkne ani pes.
Slabé novinky nahrály hitům minulých týdnů. Do čela TOP10 se znovu vrátila dobrodružná komedie Jumanji: Vítejte v džungli, jež má celosvětově vyděláno neuvěřitelných 855 milionů. Na druhé místo se propadlo Labyrintu, které si z amerických kin velký balík neodnese (momentálně je na 39 milionech), ale na všech trzích má vyděláno 182 milionů, přičemž stálo 62. Foxové si mohou gratulovat. Tuhle sérii dokázali úspěšně dovést do konce.
Dylan O'Brien, Thomas Brodie-Sangster
Kevin Hart
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.