Labyrint byla teenagerská jízda plná dobrodružství. Čím nás režisér Ball překvapí příště?

Labyrint byla teenagerská jízda plná dobrodružství. Čím nás režisér Ball překvapí příště?
Labyrint: Vražedná léčba | CinemArt
labyrint-vrazedna-lecba
První film série Labyrint: Útěk (2014), který se inspiroval úspěšnou knižní předlohou Jamese Dashera (bestseller pro děti dle The New York Times), se stal též solidním diváckým hitem. Při rozpočtu 34 milionů dolarů utržil celosvětově 348 mega. Druhý film následoval hned po roce, rozpočet už měl režisér Wes Ball štědřejší (61 milionů USD), komerční úspěch ovšem za jedničkou poněkud pokulhával (312 mega). Jak to dopadne s nejnovějším a závěrečným dílem Labyrint: Vražedná léčba, prozatím těžko odhadovat. Většina recenzentů se nicméně shodla na tom, že režisér Ball dodal tak trochu natahované sérii, v níž se pořád utíká z místa na místo, solidní akční scény a atmosféru. A tak je o jeho služby i do budoucna zcela po právu zájem.
Web Screen Rant loni ještě před tím, než Disney "slupl" Twentieth Century Fox, informoval, že byl Wes Ball Foxem osloven, aby do podoby celovečerního filmu adaptoval komiksovou "Myší hlídku" (v originále Mouse Guard). Producentem by měl být režisér Války o planetu opic (2017) Matt Reeves, scenáristou Gary Whitta (Rogue One, Kniha přežití). A co je nejzajímavější, dle informací serveru by měl být snímek natáčen stylem motion capture - tedy stejně jako Kniha džunglí (2016) a nová série Planety opic, v níž za zvířata při natáčení sice zaskakují herci, ale vše je převedeno do téměř dokonalé a od skutečných zvířat nerozpoznatelné podoby.
schopny-reziser-se-uspesne-dostal-z-labyrintu-nyni-se-uchazi-o-mysi-hlidku
Mouse Guard
"Myší hlídka" je komiksovou sérií, za níž stojí scenárista a výtvarník David Petersen. Fantastické středověké příběhy "myšáků" připomínají Tři mušketýry a točí se kolem nich i nemalý byznys (ve světě se prodávají například sběratelské figurky a hry).
Režisér Wes Ball byl studiem Fox osloven právě pro svou schopnost navodit velmi dobrou akční a dobrodružnou atmosféru. Jak to ale bude pokračovat pod taktovkou Disneyho, těžko domýšlet.

Labyrint: Vražedná léčba: Trailer

Labyrint: Vražedná léčba
Abychom ale nezapomněli na aktuálně v kinech promítaný Labyrint: Vražednou léčbu. Pro fanoušky filmu pořádáme ve spolupráci s distribuční společností CinemArt CZ soutěž o velmi zajímavé tématické ceny. Tři z vás se mohou těšit na batoh, tričko a vychytaný náramek s lanem a motivem filmu (obrázky všech cen najdete v galerii článku).
labyrint-vrazedna-lecba-1
Tři z vás se mohou těšit na batoh, tričko a vychytaný náramek s lanem a motivem filmu Labyrint: Zkoušky ohněm.
Co musíte udělat pro to, abyste měli šanci na výhru dosáhnout? Do středy 7. února 2018 do 12:00 napište 3 nové komentáře k filmům z databáze Kinobox.cz (delší než 250 znaků) a na e-mail soutez@kinobox.cz (předmět: "labyrint3") zašlete váš nick name. Tři vylosovaní obdrží výše uvedené ceny.