Lobbista Blaník je "na koni" a míří na Hrad. Blíží se premiéra filmu, který byl dokončen v rekordně krátkém čase

Lobbista Blaník je "na koni" a míří na Hrad. Blíží se premiéra filmu, který byl dokončen v rekordně krátkém čase
Prezident Blaník / Marek Daniel |
Tvůrci celovečerního snímku Prezident Blaník, jehož hlavním hrdinou je lobbista Antonín Blaník (Marek Daniel), dokončí svůj film v rekordním čase. Příběh filmu navazujícího na úspěšný seriál Kancelář Blaník se odehrává na pozadí skutečných událostí druhé přímé volby prezidenta České republiky. Vystupuje v něm tak celá řada reálných aktérů tuzemského politického a společenského života. Filmaři se museli připravit na různé varianty výsledků prezidentských voleb, tak, aby se pár dnů po oznámení jména prezidenta dostala do kin verze filmu zachycující aktuální výsledek.
Michal Dalecký, Marek Daniel
Prezident Blaník | Marek Dvořák
„Bylo to časově velmi náročné, ale na to jsme po čtyřech letech natáčení seriálu Kancelář Blaník zvyklí,“ říká producent filmu Prezident Blaník Milan Kuchynka.
Marek Daniel
Prezident Blaník - Tonda Blaník (Marek Daniel) | če
Celovečerní film sice navazuje na kultovní internetový seriál,ale rozdíl oproti seriálu je nejen ve filmovějším stylu snímání; natáčení probíhalo například ve formátu cinemascope a tvůrci využívali jiné lokace a řadu exteriérů. Zároveň neřešili jednu konkrétní kauzu, ale sledovali kontinuální příběh kandidatury Tondy Blaníka na prezidenta a jeho následné vypořádání se s neúspěchem. Nahlíželi také do soukromí postav a celý děj více zapojili do skutečného dění na politické scéně.
Vedle hlavního hrdiny Tondy Blaníka (Marek Daniel) ve filmu hrají v rolích jeho asistentů Halka Třešňáková (Lenka) a Michal Dalecký (Žížala).

Prezident Blaník: Trailer

Prezident Blaník
Synopse k filmu Prezident Blaník: Antonín Blaník je jedním z nejvýznamnějších lobbistů v zemi. Pracuje pro politické strany, pro samotného prezidenta a hlavně sám pro sebe. Jednoho dne se rozhodne, že už je na čase vystoupit z politického zákulisí, a oznámí kandidaturu na funkci prezidenta České republiky. Kampaň, ve které s pomocí tajemníka Žížaly a asistentky Lenky naslibuje lidem, co jim nikdo nemůže dát, má úspěch Tondova kandidatura však skončí dřív, než začala, protože Žížala nedoručí na ministerstvo včas podpisové archy. Jenže to by nebyl Tonda Blaník, aby si s takovou „nepříjemností“ neporadil. Je přece ještě dost jiných kandidátů a do Tondovy hlavy nikdo nevidí… Příběh filmu navazujícího na úspěšný seriál se odehrává na pozadí skutečných událostí druhé přímé volby prezidenta České republiky. Vystupuje v něm celá řada reálných aktérů českého politického a společenského života.
Marek Najbrt, Marek Daniel
Režisér Marek Najbrt a herec Marek Daniel | Marek Dvořák
Jaká je budoucnost internetového seriálu Kancelář Blaník? Režisér a spoluscenárista Marek Najbrt, který režíroval též celovečerního Prezidenta Blaníka, v rozhovoru pro DVTV nastínil, že minimálně letos si tvůrci dají oraz. A co se bude dít, je ve hvězdách. Inspiracemi pro další díly nicméně tuzemská politická scéna bude hýřit i nadále. O tom není pochyb...