Disneyho hraný Meč v kameni natočí režisér zombie thrilleru

Disneyho hraný Meč v kameni natočí režisér zombie thrilleru
Meč v kameni (1963)
Dalším snímek v řadě je Meč v kameni z roku 1963, který muzikálovou a humornou formou převyprávěl legendu o králi Artušovi, kdy se zaměřil na Artušovo mládí a jeho vzdělávání, kterého se ujal zmatený čaroděj Merlin.
Meč v kameni
Meč v kameni - Merlin
Podle posledních informací by se měl režie hrané verze ujmout Juan Carlos Fresnadillo (28 týdnů poté) a to podle scénáře od Bryana Cogmana (Hra o trůny). Minimálně podle tohoto zvoleného dua to vypadá, že Disney s touto legendou plánuje trošku zahýbat a možná se i zaměřit na její temnější stránku. Samozřejmě se stále jedná o rodinný film studia Disney, takže o nic hrůzostrašného nepůjde, ale k nějaké té změně přeci jen dojde a s ohledem na Zlobu - Královnu černé magie (2014) by mohly temnější okamžiky snímku poměrně fungovat.
Hranou verzi Meče v kameni produkuje Brigham Taylor (Kniha džunglí, Čarodějův učeň). Meč v kameni zatím termín premiéry stanoven nemá, stejně jako není známo herecké obsazení. I když právě to by mohlo být zajímavé. Postava potrhlého Merlina u mě budí velkou otázku a ráda se nechám překvapit, koho si studio vybere. Když totiž někdo zmíní postavu čaroděje v dlouhém šedém plášti se špičatým kloboukem a dlouhým plnovousem, hned mi naskočí dvě tváře – Gandalf a Brumbál. :-) Sledovat, kdo je doplní, by mohla být zábava, zvláště při přeměně na veverku.