Je kultovní Perníkový táta prequel seriálu Živí mrtví?

Je kultovní Perníkový táta prequel seriálu Živí mrtví?
Takže co se vlastně stalo? V jedné z posledních epizod seriálu Živí mrtví: Počátek konce je scéna, ve které Qaletaqa (Michael Greyeyes) a Madison (Kim Dickens) vstupují na obří tržiště a z éteru je slyšet reprodukovanou píseň Negro y Azul: The Ballad of Heisenberg, což je song, který otevírá sedmou epizodu druhé sezóny Perníkového táty. Ne, neptejte se, co dál. To je všechno. Tečka. No, proč ne. Tvůrci si navzájem posílají vzkazy všelijak (angličtina pro to má terminus technicus easter egg), ve filmech i seriálech se objevují odkazy na díla, která byla pro jedny inspirací a autorům těchto kultů to může vyvolat úsměv na tváři. Prostý divák si toho často ani nevšimne.
Fanoušci seriálu Živí mrtví zuří kvůli kontroverznímu finále první půlky osmé série
Seriály15. 12. 2017
Fanoušci seriálu Živí mrtví zuří kvůli kontroverznímu finále první půlky osmé série
Nezapomeňme ovšem, že v případě Perníkového táty máme co do činění s jedním z nejlépe hodnocených a nejsledovanějších seriálů. Získal řadu ocenění a může se pyšnit i tím, že v době svého vrcholu byl nelegálně nejstahovanějším seriálem internetu. Tudíž má fanouškovskou základnu, které jen tak něco neunikne. Zmíněná píseň ze seriálu Živí mrtví: Počátek konce tak byla okamžitě téma dne a showrunner seriálu Dave Erickson musel s pravdou ven. Na otázku, co ten odkaz na Perníkového tátu znamená, pro Digital Spy odpověděl:
Snažil jsem pracovat s tím odkazem co nejcitlivěji to šlo. Ostatně ta píseň byla u Perníkového táty okamžikem, kdy jsem se do seriálu úplně nejvíc zamiloval. Když jsme hledali nějaké fragmenty, které by šly zakomponovat do našeho seriálu, tohle mělo tu správnou vibraci. Je to jemné vyjádření naší úcty a obdivu Vinci Gilliganovi…“ (pozn. Vince Gilligan je showrunner seriálu Perníkový táta)
Ačkoli se zjevně jedná o pouhé vyjádření, kde jeden tvůrce nenápadně vzdává hold jinému, ultras obou seriálů okamžitě vyrukovali s dedukcí, že se jedná o potvrzení jejich (dovolím si tvrdit, že mylné) domněnky – že je Perníkový táta prequelem seriálu Živí mrtví. Podle téhle logiky by ale Neúplatní Briana De Palmy byly například sequel filmu Křižník Potěmkin...