Indiana Jones 5 má nového scenáristu a o (další) rok se opozdí

Indiana Jones 5 má nového scenáristu a o (další) rok se opozdí
Harrison Ford jako Indiana Jones | Lucasfilm Ltd.
Indiana Jones a skrytá sadomasochistická scéna
Téma7. 7. 2018
Indiana Jones a skrytá sadomasochistická scéna
V hlavní roli se stále počítá s veteránem Harrisonem Fordem, což - nalejme si čistého vína - už není úplně ideální. Nechápejte mě špatně. Role mu samozřejmě patří a vždy bude. Z jeho posledních filmů ale bylo patrné, že herec již úplně na podobné postavy fyzicky nemá (vidět ho, jak se pokouší o běh, je téměř bolestivý zážitek). Na druhou stranu kolují zvěsti, že bude ve filmu i charismatický Chris Pratt, který převezme otěže. O jeho obsazení do role Indiana Jonese se spekulovalo již dříve, nyní to ale vypadá na novou postavu, která bude duchovním nástupcem. Což je určitě sympatičtější řešení než přímé přeobsazení kultovní role.
Scénář původně psal David Koepp, autor problematicky přijaté Křišťálové lebky. Pokud jsme měli pocit, že to není žádná výhra, nové střídání je ještě... problematičtější. Podle informací serveru Collider totiž Koeppa nově nahradil Jon Kasdan, což je ten člověk, který je podepsán pod generickým spin-offem (a dost možná největším propadákem letošního roku) Solo: Star Wars Story. Neví se, zda Kasdan jen ladí Koeppův scénář nebo píše úplně novou verzi, odložené datum premiéry ale naznačuje to druhé. Indiana Jones 5 se měl původně do kin podívat v roce 2020, nakonec nás premiéra čeká 9. července 2021. Což znamená, že Spielberg stihne natočit West Side Story.
Pokud jde o to, jaké má studio se sérii plány do budoucna, šéf společnosti Disney Bob Iger uvedl před pár lety následující: „Přivedeme ho zpět a pak se teprve uvidí, co se stane. Máme Harrisona Forda jako Indiana Jonese, ale co pak, jakým směrem půjdeme? Už jsme to i projednávali, nemyslím si, že by to mohlo dosáhnout rozsahu Star Wars, ale chci víc, nechci jen jeden díl.
Spielberg mimochodem k pětce kdysi uvedl: „Tenhle díl fanoušky dostane. A prozradím jediné - že na konci Harrisona nezabiju.“ Co myslíte, dodrží to? :)
Harrison Ford
Chris Pratt