Těmto filmům byste se měli raději vyhnout, zabíjely ve skutečnosti!

Těmto filmům byste se měli raději vyhnout, zabíjely ve skutečnosti!
Děsivé dědictví | A24
Ano i filmy dokáží zabíjet a zde jsou skuteční filmoví zabijáci:
Čelisti – když zamířil legendární hororový snímek v roce 1975 do kin, zaznamenal obrovský úspěch a až do premiéry Star War držel rekord nejvýdělečnějšího snímku všech dob s celosvětovým ziskem 470 milionů dolarů (přičemž rozpočet byl 7 milionů dolarů). K úspěchu stačil chytrý soundtrack, trocha krve a několik mechanických čelistí. Lidé odcházeli nadšení, vystrašení a spokojení z kina. Jeden divák ale takové štěstí neměl. Elmer C. Sommerfield (45 let) šel na snímek se svou manželkou Merilyn, po 40 minutách promítání dostal infarkt a při převozu do nemocnice zemřel.
Avatar – připravil divákům neuvěřitelnou vizuální podívanou. Dechberoucí triky naprosto ovládly všechno, co jsme dosud viděli. Ovšem i toto nadšení bohužel zabíjelo. Muž z Taiwanu (42 let) šel na Avatara do kina, ale musel kinosál opustit s tím, že se mu udělalo zle. Došel až na pohotovost, dostal ale mozkovou příhodu a po 11 dnech zemřel. Lékaři poté uvedli, že muž se léčil s vysokým krevním tlakem a zemřel na následky přílišného vzrušení z kina.
Avatar
Avatar | Twentieth Century Fox
Vetřelci – zde je otázkou, zda za smrt mohl další horor, respektive Vetřelci. Indický student M. Prabhakar se vydal spolu s přáteli na maraton hororových filmů, zůstal celou noc vzhůru a během Vetřelců se mu udělalo zle a odešel na WC. Nakonec začal křičet a ze šoku zkolaboval. Zemřel krátce poté.
V zajetí démonů 2 – opět se přesuneme do Indie. Zde během promítání hororového hitu Jamese Wana zemřel muž (65 let) při závěrečné scéně. Zajímavé ovšem je, že podle indických médií bylo napřed tělo muže převezeno do nemocnice, kde byl prohlášen za mrtvého, poté posláno do druhé nemocnice na hlubší vyšetření a tam už nikdy nedorazilo. Děsivé!
Umučení Krista – krvavá podívaná Mela Gibsona sklidila velkou vlnu kritiky za ohromnou dávku násilí. A tato kritika možná byla oprávněná, jelikož drží umučení podle Mela smutný rekord - jde o jediný film, který má na svědomí hned dva lidské životy. Při promítání zemřela na infarkt v americkém Kansasu Peggy Scott (56 let) během scény ukřižování. O měsíc později zemřel v Brazílii pastor Jose Geraldo Soares (43 let), když u filmu ztratil vědomí.
Umučení Krista
Umučení Krista
Zrůdy - tento horor z roku 1932 je považován za jeden z nejodvážnějších snímků vůbec. Jde hlavě o šokující obsazení hlavních rolích, které rozdýchává málokdo. Režisér Tod Browning se toho takzvaně nebál a obsadil do různých rolí lidi trpící velkými postiženími s tím, že skutečnými zrůdami jsou v jeho podívané vlastně ti "normální". Snímek byl natolik kontroverzní, že ho studio stáhlo z kin. Problémy s ním dokonce začaly ještě před samotnou premiérou. Jedna žena, která se účastnila testovacího promítání, nakonec hrozila studiu, že ho zažaluje, neboť následkem prodělaného šoku potratila.
Ryba jménem Wanda – ano, tím skutečně myslíme onu slavnou komedii. Jak to tak vypadá, nezabíjí jen šok a strach, ale i nadmíra smíchu. Dánský vědec dostal během záchvatu smíchu u filmu infarkt a na místě zemřel.
The Quatermass Xperiment - v roce 1956 při promítání tohoto britského snímku zemřel v americkém Illinois 9 letý chlapec poté, co mu praskla tepna.