Když zoufalé ženy narazí aneb Pět důvodů, proč jít do kina

Když zoufalé ženy narazí aneb Pět důvodů, proč jít do kina
Zoufalé ženy dělají zoufalé věci
COCO (režie: Lee Unkrich, Adrian Molina)
Coco
Máme rádi Pixarovky, pravdou nicméně zůstává, že výraznější animák, který by kromě jedinečné vizuální podívané přinesl též příběh a poselství nejen pro děti, tu od studia s ikonickou lampičkou ve znaku dlouho nebyl. A Coco to dle prvních ohlasů a Zlatého glóbu za nejlepší animovaný film loňského roku napravuje.
Coco
Coco
Příběh nás přenese do Mexika za chlapcem Miguelem, který touží stát se hudebníkem, ale setkává se s nelibostí vlastní rodiny. Za svým idolem a předkem Ernestem de la Cruz se vydává do Říše mrtvých, kde se stírají hranice živých a mrtvých lidí. Dobrodružná výprava za vlastními kořeny může začít.
Kdo měl rád Vzhůru do oblak (2009), přijde si prý na své i v tomto snímku, který klade důraz na rodinné vztahy a lidskost. Recenzenti prozatím dávají velmi vysokých 88 procent. Na serveru RottenTomatoes je hned 97 procent (!!!) recenzí kladných. Tak upalujte do kina; ať jste malí, nebo velcí.

CIZINEC VE VLAKU (režie: Jaume Collet-Serra)
Liam Neeson (Mlčení, série 96 hodin) se vydává na další akční dobrodružství. Opět ho vede režisér Collet-Sera (Noční běžec, NON-STOP), který si pro něj připravil zapeklitý úkol: Neeson coby vysloužilý policajt dostane při cestě vlakem netradiční nabídku od atraktivní spolucestující (Vera Farmiga). Ve vlaku bude muset najít někoho, kdo tam nepatří. Když Neeson neuspěje, přijde o rodinu. Pokud se mu Cizince ve vlaku najít podaří, bude bohatší o 100 tisíc dolarů.
Cizinec ve vlaku přináší další akční jízdu s Liamen Neesonem v hlavní roli. Nechybí pár twistů, kdy náš hrdina zjistí, že se věci ve skutečnosti mají poněkud jinak. Dle dostupných recenzí je nicnémě novinka těžkopádnou podívanou s nezajímavým scénářem. Tuzemské recenze se pohybují na škále od 40 do 75 procent a výsledná známka je prozatím 52 procent. Prostě a jednoduše: průměr.

ZOUFALÉ ŽENY DĚLAJÍ ZOUFALÉ VĚCI (režie: Filip Renč)
Filip Renč, Halina Pawlowská
A teď jedna nová česká vztahová komedie. "Zoufalkou" je v novém filmu Filipa Renče (Lída Baarová, Hlídač č. 47), který vznikl podle scénáře a knih Haliny Pawlowské (Díky za každé nové ráno, O život), titulní hrdinka Olga (Klára Issová). Ta s humorem a nadhledem prochází celou řadou svérázných vztahů, ale nevzdává se a hledá svého vysněného partnera.
Že by česká Bridget Jones? Pawlowská je zkušenou autorkou a Renč už také jeden snímek na obdobné téma (Román pro ženy) natočil. Tak uvidíme, zda se "Zoufalky" neutopí v záplavě obdobných žánrovek. Recenze filmu najdete zde.

TŘI BILLBOARDY KOUSEK ZA EBBINGEM (režie: Martin McDonagh)
Tři billboardy kousek za Ebbingem
A teď něco pro vyznavače svérázných podívaných, které brnkají na dost vážnou notu, ale zároveň vědí, že úporná depka to nezachrání. Komediální kriminálka Tři billboardy kousek za Ebbingem je velkým překvapením. Snímek pojednávající o ženě-matce (Frances McDormand), které někdo znásilnil a zabil dceru a ona se rozhodne vzít pátrání do vlastních rukou, získal hned 4 Zlaté glóby.
Režisér Donagh (V Bruggách, Sedm psychopatů) rozehrává černohumorné drama, při němž vám bude běhat mráz po zádech a vzpomenete si na některé kultovní eskapády z filmů bratrů Coenů. Tuzemští recenzenti dávají "Třem billboardům" 83 procent. Uvidíme, kolik z toho bude Oscarů.

NEMILOVANÍ (režie: Andrei Zvyagintsev)
Nemilovaní
A výsostná artovka, která zaujala festivalové publikum, na závěr. Snímek Nemilovaný natočil talentovaný ruský režisér Andrei Zvyagintsev (Leviatan), který si za novinku vysloužil na festivalu v Cannes Cenu poroty. Nemilovaný pojednává o nezřídké realitě řady rozvádějících se rodičů, kteří kvůli nenávisti a konfliktům se svými partnery často odsouvají děti na vedlejší kolej. A sami se stávají takovými přerostlými sobeckými dětmi v dospělých tělech.
Jenže co si počnou, když jejich syn zčistajasna zmizí? To se pak teprve vyjevují skutečné charaktery. Tuzemští recenzenti dávají snímku vysokých 88 procent.

Seznam všech lednových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.