I Woodyho Allena opouštějí herci kvůli obvinění ze sexuálního obtěžování

I Woodyho Allena opouštějí herci kvůli obvinění ze sexuálního obtěžování
Casino Royale | Orion Pictures Corporation
Allen momentálně dokončuje svůj nový film A Rainy Day in New York a je otázkou, jestli ho někdy opravdu uvidíme. Od filmu (respektive jeho tvůrce, což v tuhle chvíli vydá zajedno) se totiž začali distancovat jednotliví herci.
Problémy Netflixu nekončí - společnost "vyrazila" dalšího herce, tentokrát kvůli obvinění ze znásilnění
Seriály6. 12. 2017
Problémy Netflixu nekončí - společnost "vyrazila" dalšího herce, tentokrát kvůli obvinění ze znásilnění
Celá situace je reakcí na skandál z roku 2014. Tehdy Allenova adoptovaná dcera Dylan obvinila známého filmaře ze sexuálního obtěžování v dětství. Zůstalo nicméně jen u slov a mediálních přestřelek, na žádný soud nikdy nedošlo.
V citlivé kauze Allenovi rozhodně nepomáhá to, že si vzal v roce 1997 svoji o 35 let mladší adoptivní dceru, kterou měl ve vztahu s herečkou Miou Farrow.
Rebecca Hall, která v jeho novém filmu A Rainy Day in New York hraje malou roli, se od Allena na základě obvinění distancovala a svůj honorář hodlá věnovat iniciativě proti sexuálnímu obtěžování. A není z obsazení sama. Herec Timothée Chalamet, který ve filmu hraje hlavní roli, věnuje svůj honorář organizacím věnujícím se sexuálním menšinám a kampaním proti sexuálnímu obtěžování. Honorář vrátil také jejích kolega Griffin Newman.
Již loni v prosinci se za spolupráci s Allenem omluvila Mira Sorvino. V otevřeném dopise adresovaném zmíněné dceři Dylan vyjádřila lítost nad účinkováním ve filmu Mocná Afrodité a řekla, že už s ním nikdy nebude točit.
Pokud se od Allena odvrátí i další herci, může to být konec jeho kariéry.
UPDATE: Dnes Dylan Farrow znovu Allena obvinila. Pro televizi řekla CBS uvedla, že svět jí útoky ze strany dvaaosmdesátiletého filmaře konečně uvěří.
Timothée Chalamet
Rebecca Hall