Nicolas Cage jde proti zlu motorovou pilou. Představujeme nejšílenější film letošního MFFKV

Nicolas Cage jde proti zlu motorovou pilou. Představujeme nejšílenější film letošního MFFKV
Mandy | XYZ Films
Zajímavé je spíš to, kdo je v tomhle případě za kamerou. Snímek natočil jistý Panos Cosmatos (mimochodem syn George P. Cosmatose, režiséra Ramba 2), jenž si v roce 2010 získal početný zástup fanoušků svérázným debutem Za černou duhou, jímž vzdal poctu starým béčkovým sci-fi hororům.
Jeho novinku Mandy jsme ještě neviděli, ale už teď se na ni sakra těšíme. Jeho první oficiální plakát i trailer totiž vypadají NAPROSTO FANTASTICKY!
Nicolas Cage
Celé to působí jako nějaká zběsilá kombinace hororové sci-fi z osmdesátek a Armády temnot. Tedy přesně to, co od Cosmatose očekáváme. A Nick? Už v traileru působí zatraceně divoce. Nemůžu se dočkat, až uvidím celý film a zjistím, jestli jsou zprávy o jednom z nejlepších výkonů jeho kariéry pravdivé.
nicolas-cage-jde-proti-zlu-motorovou-pilou-v-dost-mozna-nejsilenejsim-filmu-sve-kariery
Mandy | XYZ Films
Hudbu k Mandy složil Jóhann Jóhannsson (Příchozí), který již bohužel není mezi námi (nečekaně zemřel letos v únoru ve věku pouhých 48 let).
Snímek bude mít českou premiéru na letošním filmovém festivalu v Karlových Varech v sekci Půlnoční filmy (kam se zcela bez debat dokonale hodí). Oficiální popis festivalu je následující: 1983, americký zapadákov. Red žije spokojeně se svou přítelkyní Mandy, kterou nade vše miluje. Rodinná idyla ale brzy bere za své, když se do Redova života zaplete podivná náboženská sekta, vedená charismatickým rockovým zpěvákem, který má rád halucinogeny. A také démony, co jezdí na motorkách. Red je ale schopen udělat pro lásku cokoli, a když se naštve, už ho nic nezastaví… Grindhouse jízda, jejíž vizuální stránka si nezadá s nejšílenějšími obálkami heavymetalových alb z osmdesátých let, je mimo jiné i poslední spoluprací islandského skladatele Jóhanna Jóhannssona. Krvavé apoteóze brutálního násilí pak jako nepřekonatelný dřevorubec vévodí Nicolas Cage.
Mandy - Kult pomsty
Mandy - Kult pomsty