Liam Neeson mlátil 96 hodin cizince ve vlaku a na hit to nestačilo

Liam Neeson mlátil 96 hodin cizince ve vlaku a na hit to nestačilo
Liam Neeson v Cizinci ve vlaku | Vertical Entertainment
Začneme thrillerem Cizinec ve vlaku, v němž znovu spojili síly režisér Jaume Collet-Serra a herec Liam Neeson. Protože jim zatím nejlépe vyšla práce v omezeném prostoru (hit NON-STOP odehrávající se v letadle), zkusili formuli zopakovat, akorát ve vlaku. Recenze nejsou nejhorší, zájem diváků zato ano. Film otevřel za 16 milionů dolarů, což je na čtyřdenní otvírák prostě málo. Na procenta jsme o něco výše, než u dva roky starého Noční běžce, ale jen o malinko. A Noční běžec (navzdory tomu, že to není vůbec špatný film) studiu nevydělal. Tady vypadá situace podobně, je nicméně dost možné, že hitchcockovské schéma spolu s prostředím vlaku potáhne ve světě. Je ale otázku, jestli mají diváci chuť v tak krátké době nastoupit do dalšího expresu.
Liam Neeson zabil na plátně možná méně lidí, než si myslíte
Téma30. 9. 2014
Liam Neeson zabil na plátně možná méně lidí, než si myslíte
Do amerických kin se také konečně podíval Paddingon 2, ani tady ale není velký důvod k radosti. Start za 15 milionů až na šestém místě zaostává za předchůdcem (ten měl za tři dny 18) a i celosvětové tržby jsou zatím vlažnější o nějakých 120 milionů dolarů. Film se těší výborné pověsti, prodeje už jsou horší.
Poslední novinkou v TOP10 je na osmém místě akčňák Proud Mary s Taraji P. Henson, což má být jakýsi ženský pokus o Johna Wicka. Vzhledem k velmi mizerným recenzím je start za 12 milionů jasný úspěch. Film stál totiž jenom o 2 víc.
Hodně naopak bodují hity minulých týdnů. Nejlépe je na tom Jumanji. Snímek má vyděláno celosvětově 674 milionů a z toho 291 přiteklo jen z Ameriky! Pro Dwaynea Johnsona jde o druhý nejúspěšnější film v domácích tržbách a čtvrtý celosvětově. Pokračování na sebe nedá dlouho čekat.
Téměř fascinující je pak výdrž Největšího showmana. Po slabém prvním víkendu (8 milionů) všichni předpovídali propadák. Ale ejhle, z filmu se vyklubala největší trvalka všech dob (mezi těmi, které startovaly ve více jak 3000 kinech). Snímek znovu spadl o pár procent, momentálně je v USA na 97 milionech a celosvětově má další stovku. Z propadáku je rázem hit.
Širšího nasazení se konečně dostala i Spilebergova novinka Akta Pentagon: Skrytá válka a hned je z toho druhé místo v žebříčku za 23 milionů. Možná to nevypadá nijak oslnivě, ale díky výborným ohlasům a velké šanci na nejrůznější ceny se snímek s Tomem Hanksem a Meryl Streep bude propadat pomalu a dost možná na domácích tržbách atakuje stovčeku. 
Paddington 2
liam-neeson-mlati-cizince-ve-vlaku-a-nikoho-to-nezajima
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.