Otevřete si kalendář - tyhle filmy v roce 2018 prostě musíte vidět

Otevřete si kalendář - tyhle filmy v roce 2018 prostě musíte vidět
Tomb Raider / Alicia Vikander | Screen Rant

Black Panther

Premiéra v ČR: 15. února 2018
Black Panther: trailer | Falcon
Hlavní hrdina T’Challa (Black Panther) bude muset tvrdě bojovat o svůj královský mandát a jak je již tradicí, zachránit svět. Trailery představují stylovou a technologicky vyspělou Wakandu, kde Black Panther úřaduje, stylové antagonisty a transformující se obleky Black Panthera. Vše podtrženo stylovou muzikou vystřiženou jak z brooklynského ghetta. Prostě stylová záležitost.

Rudá volavka

Premiéra v ČR: 1. března 2018
Rudá volavka: trailer | 20th Century Fox
Jennifer Lawrence jako elitní špiónka využívající své vnady k manipulaci s obětmi. Osobitý atmosférický thriller, nebo jen další variace na Brutální Nikitu (1990)?

V pasti času

Premiéra v ČR: 12. dubna 2018
Dobrodružná cesta za naleznutím pohřešovaného otce. Čeká nás cesta vesmírem, ohýbání prostoru a boj s temnotou. Prostě taková variace na Počátek (2010) a Interstellar (2014) v dětském provedení.

Tomb Raider

Premiéra v ČR: 15. března 2018
Tomb Raider
Alicia Vikander nahradí v roli novodobé amazonky Angelinu Jolie a my se tak dočkáme dalšího pokusu o úspěšné převedení počítačové hry na filmové plátno. Že by to tentokrát konečně vyšlo?

Ready Player One: Hra začíná

Premiéra v ČR: 29. března 2018
Ready Player One: Hra začíná
V roce 2011 napsal Ernest Cline zlatý grál popkulturní tvorby, jenž se stal modlou geeků po celém světě a brzo se dostal do hledáčku Hollywoodu. Ze Země je jedno velké smetiště a jediným útěkem z dystopie je virtuální realita OASIS, která skýtá nekonečné možnosti pro filmové zpracování. Projektu se ujal velikán Steven Spielberg, jehož pozice rozhodně není záviděníhodná. Uspokojit geekovskou komunitu znající knižní předlohu a naplnit nemalé ambice rozhodně nebude snadné.

Avengers: Infinity War

Premiéra v ČR: 26. dubna 2018
Avengers: Infinity War
Blockbuster, který započne megalomanskou bitvu marveláckých supráků proti Thanosovi. Ta vyvrcholí až v 4. díle Avengers, na nějž si musíme počkat do roku 2019.

Božská částice

Předpokládaná premiéra v ČR: 3. května 2018
The Cloverfield Paradox
Božská částice | Screen Rant
Původně samostatný film, z kterého se nakonec vyklubalo pokračování série Cloverfield. Přestože se premiéra neúprosně blíží, neprojevila se zatím žádná marketingová strategie (ani tuzemský distributor prozatím neví, zda se avizovaná premiéra v dané datum uskuteční). Film se halí do tajemna, nepropouští téměř žádné informace a zatím mu to vychází. Právě fakt, že je Božská částice zahalen tajemstvím a spadá do mysteriózního světa Cloverfield, ho dělá velmi atraktivním.

Psí ostrov

Premiéra v ČR: 10. května 2018
Po nespočtu líbivých blockbusterů konečně trochu artovější dílo. Animovaná dobrodružná komedie Wese Andersona se představuje v traileru a prvotní dojmy jsou fantastické.

Solo: A Star Wars Story

Premiéra v ČR: 24. května 2018
Woody Harrelson, Alden Ehrenreich
Solo: Star Wars Story
Každý rok jeden snímek ze světa Star Wars. Tak zní nepsané pravidlo, jímž se studio Disney řídí a systematicky rozšiřuje filmotéku Lucasfilmu. V tomto roce se dozvíme o bujarém mládí Hana Sola a samozřejmě nesmí chybět Chewbacca ani Lando Calrissian.

Deadpool 2

Premiéra v ČR: 17. května 2018
Deadpool 2
Puritán, filantrop a skvělý krajinář Deadpool je zpět, aby nás oblažil svou přítomností a svým morálním kompasem inspiroval děcka k lepšímu chování.

Debbie a její parťačky

Premiéra v ČR: 7. června 2018
George Clooney s prsama (Sandra Bullock) sestavil svou vlastní partičku potměšilých zlodějíčků. Tentokrát se bude krást náhrdelník Anne Hathaway a kromě Sandry Bullock si loupežnickou zkušenost odbudou i hvězdy jako Cate Blanchett, Helena Bonhem Carter nebo Rihanna. Podaří se vyjít ze stínů původní série a prokázat, že ženská vyčuranost se dá využít mnoha způsoby?

Jurský svět: Zánik říše

Premiéra v ČR: 21. června 2018
Jurský svět: Zánik říše (5)
A přece se vrací. Dinosaurům není nikdy konec. Určitě ne potom, jak úspěšná byla první epizoda restartované série. Bude se opětovně konat prehistorické vítězství, nebo dinouše čeká (další) vyhynutí?

Sicario 2: Soldado

Premiéra v ČR: 28. června 2018
Sicario 2: Soldado
Ceněný první díl vyšel pod dozorem opěvovaného Denise Villaveneuva, pro pokračování ale režii převzal Stefano Sollima. Vrátí se ošlehané duo Benicio Del Toro a Josh Brolin, což samo o sobě postačí jako částečná záruka kvality.

Výhled nejočekávanějších filmových novinek dráho poloviny roku 2018 najdete zde.