Eliška Balzerová bere auto po zesnuvším muži a vyráží na netradiční výlet. Proč?

Eliška Balzerová bere auto po zesnuvším muži a vyráží na netradiční výlet. Proč?
Tátova volha / Eliška Balzerová a Tatiana Vilhelmová | CinemArt
To se dozvíte ve zveřejněném traileru. Kromě dvou hlavních protagonistek představí Tátova volha (2018) v ženských rolích plejádu známých československých hereček - Hanu Maciuchovou, Evu Holubovou, Vilmu Cibulkovou nebo Emílii Vášáryovou.

Tátova volha: Finální trailer

Tátova volha
„Zdá se, že točit ženské osudy je mým osudem,“ říká režisér Jiří Vejdělek. „Tátova volha mi dávala vábivou možnost obklopit se na celé týdny krásnými a talentovanými dámami. Tomu jsem nemohl odolat.“ Natáčení probíhalo v září a říjnu loňského roku na mnoha místech České republiky se zkušeným kameramanem Vladimírem Smutným, držitelem 6 Českých lvů.
Eliška Balzerová, Tatiana Dyková
Tátova volha | CinemArt
Herečky Eliška Balzerová a Tatiana Vilhelmová se znovu setkaly v rolích matky a dcery, které si zahrály již ve snímku Teorie Tygra (2016). „Právě na premiéře tohoto filmu za mnou přišla Táňa a povídá: Četla jsi ten scénář? Krásnej, viď? A já musela souhlasit, protože tak pěkný, pravdivý a pro herce zajímavý scénář jsem už dlouho v rukách neměla,“ říká Balzerová.
Eliška Balzerová, Jiří Vejdělek, Tatiana Dyková
Jiří Vejdělek s Tatianou Dykovou a Eliškou Balzerovou během natáčení snímku Tátova volha | CinemArt
Podaří se režiséru Jiřímu Vejdělkovi navázat na divácky úspěšné tituly Účastníci zájezdu (2006) nebo Ženy v pokušení (2010)? To se dozvíme po prvním víkendu Tátovy volhy v českých kinech. Premiéru má snímek ve čtvrtek 8. března 2018. A jen tak pro zajímavost, ve stejné datum bude probíhat Mezinárodní den žen.