Milujete Přátele? Povíme vám, co dnes dělají herci kultovního seriálu!

Milujete Přátele? Povíme vám, co dnes dělají herci kultovního seriálu!
Přátelé (1994) | Warner Bros.

JENNIFER ANISTON - hvězda stříbrného plátna

Jennifer Aniston
Millerovi na tripu | Warner Bros.
Každý z Přátel to po úspěchu seriálu nějak zkoušel u filmu. Z dlouhodobého pohledu uspěla jen Jennifer Aniston. Postupem let se vypracovala na komediální stálici, která má na kontě řadu hitů (Šéfové na zabití, Millerovi na tripu, Pařba o Vánocích). Její jméno láká do kin a prakticky každý rok dokáže přijít s projektem, který se setká s velkým ohlasem u diváků. Od Přátel se televizní tvorbě, až na nějaké ty epizodní role, vyhýbala. Letos ale chystá velký televizní comeback v zatím nepojmenované show, kde se společně s Reese Witherspoon vrhne do zákulisí vytváření zpráv o počasí.

COURTENEY COX - stále se hledá

co-dnes-delaji-nejpopularnejsi-televizni-pratele
Město žen
Pokud jde o filmy, Cox přálo štěstí jen se sérii Vřískot a postupem let to s filmem víceméně vzdala. Šest let (2009-2015) si dokázala znovu nakopnout kariéru výborným sitcomem Město žen, od doby, co skončil, už ale zase nemá moc do čeho píchnout. Dva roky zpátky zkusila návrat k filmu dramatem Mothers and Daughters, ale to, že jste o něm do téhle chvíle neslyšeli, mnohé naznačuje. Cox je bohužel ta, která sice - když dostane dobrou seriálovou postavu - zaválí, ale jinak je odsouzená na malé štěky.

LISA KUDROW - chytá druhý dech

Lisa Kudrow, Maulik Pancholy
Terapie online
I Kudrow s nějakými těmi filmy po skončení seriálu koketovala, odezva ale žádná a tak zůstala věrná televizi. Po Přátelích největšího úspěchu dosáhla se seriálem Terapie online, který se vysílal v letech 2011 až 2015. Poté to Kudrow znovu zkusila u filmu a natočila oba díly Sousedů, Stůl číslo 19 a Dívku ve vlaku. Vždy si sice musí vystačit s menší rolí, pokud jde o ale produktivitu, je - po Aniston - druhou filmově nejúspěšnější členkou Přátel.

MATTHEW PERRY - věčný seriálový smolař

co-dnes-delaji-nejpopularnejsi-televizni-pratele-1
Správná dvojka
Matthew Perry měl největší předpoklad pro to, aby z něj byla opravdová hvězda. Diváci ho milovali a hned po skončení seriálu bodoval s komedií Můj soused zabiják (2004). Štěstí se ale rychle vyčerpalo (i díky příšernému pokračování Zabijáka) a Perry se stal smutným hledačem náhrady Přátel, kterou mu nezruší. Výborné Studio 60 (2006) televize zařízla po jedné sezóně, stejný osud potkal i sitcomy Mr. Sunshine (2011) a Go On (2012). Dva roky zpátky konečně Perry narazil na show, která dostala zelenou do další řady - sitcom Správná dvojka. Už i on je ale v tuhle chvíli zrušený, dočkal se tří sezón. Jeho posledním projektem je trochu nečekaně dramatická mini-série The Kennedys After Camelot, kde hraje Teda Kennedyho. A sem tam je také k vidění v seriálu Dobrý boj, což je spin-off Dobré manželky (kde si tu samou postavu také Perry několikrát střihnul).

DAVID SCHWIMMER - zapomenutý přítel

co-dnes-delaji-nejpopularnejsi-televizni-pratele-2
American Crime Story
O Davidu Schwimmerovi se dá bez přehánění napsat, že na něj svět zapomněl. Není to ale tak, že by o herce nikdo vyloženě nestál. Po skončení Přátel ale dlouho cílil svou energii na režii (v roce 2007 natočil například Maraton lásky se Simonem Peggem) a pokud jde o role ve filmech, tam se Schwimmer po konci Přátel prakticky nepodíval. Rok 2016 byl ale pro něj dobrý - zahrál si podstatnou roli ve výborně hodnoceném seriál American Crime Story a získal také jednu z hlavních rolí v seriálu Feed the Beast (ten nicméně žádnou velkou díru do světa neudělal a skončil po jediné sezóně).

MATT LEBLANC - miláček televize

co-dnes-delaji-nejpopularnejsi-televizni-pratele-3
Man with a Plan
Je ironií osudu, že nejméně úspěšným projektem, jaký měl Matt LeBlanc po Přátelích, byl spin-off Joey. Mělo jít o sázku na jistotu a místo toho se dožil jen dvou sérií, přičemž tu druhou ani televize neodvysílala celou. Když Joey skončil, psal se rok 2006 a pro LeBlanca to vypadalo bledě. Role mu totiž vůbec nechodily. Až v roce 2011 narazil na skvělé Epizody, všechny zaskočil šedivým přelivem (který ovšem měl už v době Přátel, akorát tehdy si barvil hlavu) a seriál mu vydržel až do loňského roku. Konec Epizod LeBlanca trápit nemusí, protože od roku 2016 slaví úspěch se sitcomem Man with a Plan a ještě ke všemu se stal novou tváří Top Gearu. Napřed ve vedlejší roli, ale televizi naštěstí brzy došlo, že tenhle charismatický trumf musí plně využít.